Svátek má Květoslav
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Aktuality z EU

Výstava představuje úspěšné projekty česko-švýcarské spolupráce

Autor: Administrator. Pondělí 27. července 2015.

Read moreProgram švýcarsko-české spolupráce, zaměřený na snižování hospodářských a sociálních rozdílů v rámci rozšířené Evropské unii, doposud pomohl v celém Česku finanční podporou ve výši 2,5 miliardy korun. Jednou ze součástí programu je také Blokový grant, který podporuje projekty nestátních neziskových organizací zabývající se ekologickými a sociálními tématy. Zprostředkovatelem Blokového grantu je největší česká environmentální nadace – Nadace Partnerství.

"Pro smysluplné a dlouhodobé řešení sociálních a environmentálních problémů naší společnosti je práce neziskových organizací nepostradatelná. A právě díky Blokovému grantu získal celý tento sektor mnohem pevnější půdu pod nohama," uvedl ředitel Nadace Partnerství Miroslav Kundrata.

celý článek

 

Britská univerzita hledá partnera do výzvy Erasmus+

Autor: Hynek Pečinka. Čtvrtek 16. dubna 2015.

Read moreUniverzita Hertfordshire (Velká Británie  http://www.herts.ac.uk/) připravuje projektovou žádost do otevřené výzvy programu Erasmus+ (priorita Sport – neziskové evropské sportovní akce). Organizátoři plánují rozšířit dosud pořádanou sportovní soutěž pro mladé lidi (Inter FE Games) a pozvat na ni účastníky z jiných členských států EU. Chtějí sdílet nápady, jak sport v dalším vzdělávání může pomoci připravit studenty na pracovní trh.

celý článek

 

Soutěž Evropa hrou zve k účasti neziskovky z oblasti vzdělávání

Autor: Redakce UNO. Čtvrtek 02. dubna 2015.

Evropa hrou hraci deskaOrganizace, které se podílejí na vzdělávání (města a obce, knihovny, muzea, divadla, školy, dětské domovy, diagnostické, výchovné ústavy, neziskové organizace, nízkoprahové kluby pro mládež, komunitní centra pro migranty, menšiny apod.) ze všech krajů Česka, které doposud nečerpaly finanční prostředky v rámci Erasmus+, se mohou zapojit do soutěže Evropa hrou vyhlášené Domem zahraniční spolupráce.

Vše potřebné najdou zde.

   

Eurotime 2015: znalostní soutěž pro celou rodinu

Autor: Redakce UNO. Čtvrtek 02. dubna 2015.

eurotimeInformační síť EUROPE DIRECT a Zastoupení Evropské komise v ČR, jejichž hlavní činností je podpora informovanosti o Evropské unii a integraci, vyhlašují vědomostní soutěž „EUROTIME 2015“. Soutěž EUROTIME 2015 probíhá od 9. března do 24. května 2015 ve všech regionálních informačních střediscích EUROPE DIRECT.

Soutěž „EUROTIME 2015“ probíhá ve dvou věkových kategoriích – v kategorii do 15 let a v kategorii od 16 let. Soutěžit tak může celá rodina. V každé věkové kategorii je připraveno množství cen a současně dvě hlavní ceny pro národní slosování – iPad a Dotykový mobilní telefon včetně dalších věcných cen.

Bližší info a on-line verzi kvízu najdete zde.

 

 

Zastoupení kraje v Bruselu motivuje absolventy z regionu k výjezdům do zahraničí

Autor: Redakce UNO. Pondělí 09. března 2015.

Read moreZastoupení Olomouckého kraje v Bruselu přivítalo na počátku března několik mladých lidí z regionu, kteří byli přijati na pracovní stáž do institucí a poradních orgánů Evropské unie v několika zemích. Evropská unie (EU) má spuštěn program odborných stáží, díky nimž se mladí absolventi z jednotlivých členských států dostanou například do Evropské komise nebo Evropského parlamentu.

celý článek

   

Strana 2 z 5