Svátek má Taťána
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Jak na dotace?

Autor: Redakce UNO. Úterý 30. srpna 2011.

Read moreVyužívání dotačních zdrojů představuje pro neziskové organizace (NO) často jedinou šanci na realizaci celé řady projektů, jejichž financování by prostředky organizace jinak nepokryly. Na několik tipů, jak se zorientovat na poli dotačních výzev, jsme se zeptali členky předsednictva UNO a dotační poradkyně UNO pro Olomoucký kraj Milady Šnajdrové.

Odkud mohou neziskovky čerpat peníze?

Prostředky lze čerpat za prvé z Evropské Unie; zde existuje několik druhů zdrojů. Jednak zde jsou fondy zaměřené na mezinárodní spolupráci - například Švýcarské fondy, Norské fondy, Visegrádský fond ad.  Dále lze prostředky získat ze Strukturálních fondů, to jsou tzv. Operační programy.  Potom zmiňme oblast státního rozpočtu, kam spadají dotace z nejrůznějších ministerstev a vlády. Níže je krajský rozpočet a oblasti obecních rozpočtů. Také lze využívat zdrojů z různých nadací a nadačních fondů

celý článek

 

Bulletin 9/2011

Autor: Zdeněk Beil. Úterý 30. srpna 2011.

Read moreVážení čtenáři,
zářijové vydání bulletinu OKNO začíná úvodníkem náměstka hejtmana Olomouckého kraje pana RNDr. Ivana Kosatka, dále výzvou a informačním letákem k Průvodu dobrovolníků v rámci Evropského roku dobrovolníků.
Na straně 2 je pozvánka na Handicap-rally v Olomouci, na konferenci Charity Olomouc, na 13. Romskou pouť, která se bude konat na Sv.Kopečku u Olomouce a na 1. Lesní hudební festival na Muně v Mikulovicích u Jeseníku.
Na straně 3 najdete program RC Heřmánek a akce na září 2011.
Na straně 4 jsou zprávy ze Sekce pro rodinu a Hasičské sekce UNO a pozvánka na V. ročník Olomouckého draka - soutěž pro mladé hasiče.

celý článek

   

Prodloužení termínu zadávání témat diplomových prací.

Autor: Zdeněk Beil. Úterý 30. srpna 2011.

V prázdninovém bulletinu č. 7-8/2011 byla na straně 7 zveřejněna informace o možnosti zadávání témat diplomových, bakalářských či seminárních prací v oblasti ekonomiky. V prodlouženém termínu do 7.9.2011 máte možnost navázat spolupráci s katedrou aplikované ekonomie FF UP Olomouc.

celý článek

   

Cesta k udržitelnosti pro nestátní neziskové organizace působící ve Zlínském, Olomouckém a Moravskoslezském kraji

Autor: Redakce UNO. Čtvrtek 11. srpna 2011.

Read moreZprostředkovatel Blokového grantu – Fondu pro nestátní neziskové organizace (BG FNNO) Nadace Partnerství připravuje na polovinu srpna 2011 vyhlášení druhé výzvy „Cesta k udržitelnosti pro nestátní neziskové organizace působící ve Zlínském, Olomouckém a Moravskoslezském kraji“ k předkládání grantových žádostí v rámci Programu švýcarsko-české spolupráce.

celý článek

   

Nadace VIA vyhlašuje grantové kolo z prostředků Fondu místních iniciativ

Autor: Redakce UNO. Středa 20. července 2011.

Read moreNadace VIA informuje o vyhlášení grantového kola z prostředků Fondu místních iniciativ. Z prostředků fondu jsou podporovány menší projekty lokálních organizací zaměřené na zlepšení kulturního, sociálního a životního prostředí obce nebo regionu, na zapojení veřejnosti do diskuse o budoucím vývoji obce či regionu nebo na zviditelnění dobročinnosti jako samozřejmé součásti života.

Program je určen především menším neprofesionálním neziskovým organizacím, které jsou založené na dobrovolné práci. Maximální výše grantu je 70 000 Kč.

celý článek

   

Strana 78 z 84