Svátek má Marcela
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Krajští zastupitelé schválili nové dotační programy

Autor: Redakce UNO. Pondělí 04. ledna 2016.

kraj futraKrajští zastupitelé schválili nové dotační programy na rok 2016. Hlavním důvodem změny dosavadního způsobu přidělování dotací je snaha o přehlednější proces poskytování dotací z rozpočtu kraje. Krajští zastupitelé v pátek 18. prosince schválili nové dotační programy i jejich pravidla. Na webu Olomouckého kraje jsou vyhlašované dotační programy zveřejněny od pondělí 21. prosince.

Od roku 2016 budou dotace bez oborového zaměření zrušeny a místo nich je velmi výrazně rozšířen seznam poskytovaných krajských dotací v jednotlivých oblastech. Kromě nárůstu dotačních programů byl také nově vytvořen takzvaný vzorový dotační program, který posloužil k přípravě konkrétních dotačních programů. Více...

 

Olomoucký kraj nepočítá s vyhlášením některých dotačních programů

Autor: Hynek Pečinka. Čtvrtek 10. prosince 2015.

Read moreV příštím roce Olomoucký kraj nepočítá s vyhlášením dotačních programů Významné projekty Olomouckého kraje a Finanční neinvestiční příspěvky do výše 25 tis. Kč. Rovněž již nebudou do rozpočtu Olomouckého kraje zařazeny akce, které by kraj podpořil ze svého rozpočtu přímo, tak jak tomu bylo v několika posledních letech.

Tuto důležitou změnu v systému poskytování dotací z rozpočtu Olomouckého kraje schválilo jeho zastupitelstvo už 25. září, krajský úřad o ní informoval až nyní.

celý článek

   

Jihočeské neziskovky se ohlížejí za skoro uplynulým rokem

Autor: Redakce UNO. Úterý 08. prosince 2015.

image002Naši kolegové z Asociace nestátních neziskových organizací Jihočeského kraje vydali předvánoční občasník. Rok 2015 končí, ať žije rok 2016! Na Vánoce prý bude deštivo. "Podle klimatologických modelů bude celá zima ve střední Evropě teplotně nadprůměrná," svěřila se na TN.cz meteoroložka Dagmar Honsová. "Čekáme i hodně srážek, ale jen minimum těch sněhových," dodala.

A tak nebude-li pršet, tak nezmokneme. Ale to nikdo neví, protože poslední dny v listopadu mělo být teplo, a tak nás překvapil první sníh a ledovka už 22. listopadu. Nám to však nevadí, protože my v nestátním neziskovém sektoru pracujeme s otevřenou duší a srdcem na dlani, a tak nějaké ty výkyvy a rošťárny počasí nám nevadí. Dovolte mi, abych všem našim členům a příznivcům Jihočeské asociace neziskovek popřál mnoho a mnoho zdraví, štěstí, spokojenosti, úspěchů, jak pracovním, tak v osobním životě...

Občasník si stáhněte zde...

   

Jak může neziskovka navázat rovnocennou spolupráci s firmou

Autor: Redakce UNO. Pátek 13. listopadu 2015.

denik-neziskovky-600Po výborném rozhovoru o společenské zopovědnosti s paní Zdenkou Vymětalovou, který vyšel na webu Deníku neziskovky letos na jaře, jsme tuto úspěšnou a sympatickou mladou lektorku požádali, aby pro náš web napsala článek o tom, jak navázat spolupráci mezi firmou a neziskovkou. Paní Vymětalová nám vyhověla a vy si teď můžete na pokračování přečíst, co všechno je potřeba, aby se výhodná spolupráce rozjela a byla přínosná pro obě strany. 

Jak může neziskovka navázat rovnocennou spolupráci s firmou

Úspěšné navázání kontaktu vyžaduje dobrou přípravu. Potřebujete se zamyslet nad motivací, zájmem, postoji, otazníky – a to z obou stran. Poznejte, co chcete vy, poznejte, co můžete nabídnout (co chce firma) a pak tyto dvě tendence slaďte. Celý článek...

   

Známe výsledky studie o vedení a řízení neziskovek v Česku

Autor: Redakce UNO. Středa 23. září 2015.

Read moreVážení respondenti a vážené respondentky, rádi bychom navázali na červnový e-mail, ve kterém jste od nás obdrželi výsledky Průzkumu vedení a řízení NNO 2015. V průběhu léta jsme pokračovali v rozšíření zprávy a vytvořili jsme pro Vás dokument Studie vedení a řízení NNO 2015. Stejně jako minulý rok můžete očekávat přiložené komentáře odborných externistů pro každou oblast (strategie, financování, lidské zdroje a Public Relations). V letošním roce jsme dokument obohatili o novou kapitolu „statistika“, ve které můžete nahlédnout do odborného statistického zpracování (pouze číselných výsledků, anonymita je zaručena) Západočeskou univerzitou v Plzni.

celý článek

   

Strana 17 z 84