Svátek má Rostislav
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Informace pro NNO

Národní setkání proti chudobě a sociálnímu vyloučení ve středu 27. listopadu

Autor: Administrator. Středa 06. listopadu 2019.

Read moreEAPN ČR, z.s. (Evropská síť proti chudobě a sociálnímu vyloučení v ČR) Vás zve na Národní setkání proti chudobě a sociálnímu vyloučení 2019 s názvem Evropský semestr - cesta pro realizaci Evropského pilíře sociálních práv s podtitulem: Strategie sociálního začleňování v EU po roce 2020, které se koná ve středu 27. listopadu 2018 od 9.30 do 14.30 hodin v Evropském domě v Praze 1, Jungmannova 24. Na programu budou tato témata:

Perspektivy a možnosti posílení sociálního rozměru EU: Jak dosáhnout pokroku v oblasti chudoby v rámci sociální a udržitelné strategie v Evropě po roce 2020 a Evropského pilíře sociálních práv (Mathias Maucher, EAPN, Brusel)

celý článek

 

Pozvánka na konferenci „Dobrovolnictví jako podpora v osamocenosti“

Autor: Administrator. Úterý 01. října 2019.

olomoucký kraj logoKonferenci věnovanou tématu dobrovolnictví jako podpora v osamocenosti pořádá Olomoucký kraj. Konference se bude konat dne 15. října 2019 v Kongresovém sále Olomouckého kraje (Jeremenkova 40a, 779 11 Olomouc) v čase od 9:00 do 15:00 hodin. Cílem konference je poukázat na důležitý potenciál dobrovolnické služby vzhledem k zajištění sociální a psychické podpory osamocených osob a uživatelů sociálních služeb ohrožených osaměním. Konference je určena zástupcům vysílajících a přijímajících organizací v oblasti dobrovolnické služby, zájemcům z řad NNO a poskytovatelů sociálních služeb. Záštitu nad konferencí převzal hejtman Olomouckého kraje pan Ladislav Okleštěk. 

Konference je bezplatná, občerstvení je zajištěno. Program konference naleznete ZDE

Prosíme o případnou rezervaci tohoto termínu ve Vašich diářích a sdělení zájmu se konference zúčastnit na webové adrese: https://bit.ly/2lMofGu a to do 8. října 2019. Případné další dotazy směřujte na e-mail: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript . Kapacita kongresového sálu je omezená, Vaše účast bude následně potvrzena.

 

Hejtmanství rozdělilo dobrovolným hasičům dva a sportovcům desítky miliónů korun

Autor: Redakce UNO. Pondělí 11. února 2019.

Read moreNěkolika dotačními programy letos Olomoucký kraj opět potěší dobrovolné hasiče. Jednou z čerstvě schválených podpor jsou příspěvky okresním sdružením SDH, která jsou aktivní například v požárním sportu nebo v udržování hasičských tradic. „Okresní a krajská sdružení hasičů si mezi sebe rozdělí 1,7 miliónu korun. Jde o organizace, které sdružují desítky tisíc členů,“ uvedl hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk. 

Výše zmiňovanou podporu rozčlení kraj mezi hasiče v Přerově, Prostějově, Olomouci, Šumperku a Jeseníku. Další peníze poslalo hejtmanství také Moravské hasičské jednotě a sportovnímu klubu HZS Olomouckého kraje. Mimo příspěvků na činnost letos hejtmanství poskytne dotace i na obnovu požárních cisteren. Hasičům kraj pošle peníze také na nákup dalšího technického vybavení, jakým jsou například dýchací přístroje nebo přilby.

celý článek

   

Nabídka pronájmu prostor pro členské organizace UNO OK

Autor: Administrator. Středa 16. ledna 2019.

Křižovatka pronajem prostor fotoČlenům Unie neziskových organizací Olomouckého kraje nabízí spolek Křižovatka Olomouc atraktivní prostory ke krátkodobým pronájmům v centru Olomouce. Jedná se o velkoryse řešenou půdní vestavbu s vybavenou kuchyňkou, WC, dětskou hernou, kulečníkovým pokojem, stolním fotbálkem, ping-pongovým stolem a bezbariérovým přístupem (výtah). Ideální pro firemní školení, soukromé oslavy, oslavy dětí. Informační letáček s fotografiemi prostor a kontaktem na pronajímatele naleznete ZDE.

 

Asociace nestátních neziskových organizací ČR ocenila osobnost neziskového sektoru pro rok 2018

Autor: Redakce UNO. Pondělí 10. prosince 2018.

Read moreNa Staroměstské radnici v Praze proběhlo ve čtvrtek 6. prosince slavnostní vyhlášení ankety Osobnost neziskového sektoru pro rok 2018, kterou již třetím rokem pořádala Asociace nestátních neziskových organizací České republiky (ANNO ČR). Nezávislá komise vyhodnotila pracovníky z neziskového sektoru, kteří v uplynulém roce kromě obětavé práce aktivně budovali dobré jméno neziskovým organizacím.

Mezi čtrnácti nominovanými finalisty ze všech regionů České republiky zvítězil Kamil Podzimek, dlouholetý terénní pracovník a lektor protidrogové prevence. Druhé místo obsadila ředitelka Asociace TRIGON poskytující pracovní rehabilitace pro zdravotně handicapované Olga Rosenbergerová a třetí místo Věra Kosinová, jež v Hradci Králové založila Centrum Daneta pro komplexní péči o děti se zdravotním handicapem.

celý článek

   

Strana 5 z 84