Svátek má Soňa
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Informace pro NNO

ANNO ČR vydala další číslo svého bulletinu

Autor: Administrator. Čtvrtek 20. září 2018.

ANNO logo1Bulletin Asociace nestátních neziskových organizací ČR za rok 2018 se věnuje období od ledna do června 2018. ANNO ČR se v první polovině letošního roku zaměřovala především na veřejné akce z realizovaných projektů Operačního programu Zaměstnanost a Úřadu Vlády České republiky. Ke kulatému stolu usedli její zástupci i se zástupci veřejné správy. Zájemcům o pomoc byly individuálně předány rady prostřednictvím právní poradny, Asociace se věnovala i zájemcům o analýzy sociálních témat. V uplynulých šesti měsících jich bylo sepsáno hned 14. Nadcházející období se proto v ANNO ČR ponese ve znamení akcí a tvorby publikací, které získané poznatky dají dohromady a vyhodnotí. Mohou tak přinést veřejnosti a státní správě účinný návod, co v těchto oblastech změnit. Uvnitř Bulletinu naleznete přehled činnosti, informace o aktivitách členů ANNO ČR a odkazy na studie o sociálních tématech.

 

Pozvánka na konferenci „DOBROVOLNICTVÍ V OLOMOUCKÉM KRAJI“

Autor: Administrator. Pondělí 17. září 2018.

olomoucký kraj logoCílem konference „Dobrovolnictví v Olomouckém kraji“ je představit aktuální situaci dobrovolnické služby v Olomouckém kraji s ohledem na celostátní rovinu (legislativa, financování) a možný potenciál rozvoje dobrovolnictví zvláště v sociální oblasti. Konference je určena zástupcům vysílajících a přijímajících organizací v oblasti dobrovolnické služby, zájemcům z řad NNO a poskytovatelů sociálních služeb rozvíjejících dobrovolnictví. Konference se uskuteční dne 4. října 2018 v Kongresovém sále Olomouckého kraje (Jeremenkova 40a, 779 11 Olomouc) v čase od 9:00 do 15:00 hodin.

maltezska-pomocKonference se koná v rámci individuálního projektu Olomouckého kraje „Podpora plánování sociálních služeb a sociální práce na území Olomouckého kraje v návaznosti na zvyšování jejich dostupnosti a kvality“ a pro projekt ji odborně zajišťuje Maltézská pomoc, o.p.s. Záštitu nad konferencí převzal hejtman Olomouckého kraje pan Ladislav Okleštěk. Konference je bezplatná, občerstvení je zajištěno. Program konference naleznete na tomto odkaze. Prosíme o případnou rezervaci tohoto termínu ve Vašich diářích a sdělení zájmu se konference zúčastnit na této webové adrese, a to do 23. 9. 2018. Případné další dotazy směřujte na e-mail: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript . Kapacita kongresového sálu je omezená, Vaše účast bude následně potvrzena.

 

Senioři i maminky s dětmi. Z klubu pro seniory se stává komunitní centrum

Autor: Redakce UNO. Úterý 11. září 2018.

Read moreStatutární město Olomouc srdečně zve na slavnostní otevření komunitního centra „Klub volnočasových aktivit PEŠEK“. Klub se nachází v přízemních prostorách Domu s pečovatelskou službou statutárního města Olomouce na ulici Peškova 1. Slavnostní otevření za účasti náměstka primátora, RNDr. Ladislava Šnevajse, se uskuteční v pondělí 17. září. V 8.45 je zahájí svým vystoupením děti z Fakultní základní školy dr. Milady Horákové a Mateřské školy Olomouc, Rožňavská 21. Po celý den je připraven bohatý doprovodný program, vstup je po celý den zdarma.

celý článek

   

Byl vyhlášen další ročník Neziskovky roku. Nominujte tu svoji!

Autor: Redakce UNO. Neděle 05. srpna 2018.

neziskovka-roku-2016-foto-jakub-hrab-3-2 denik-630V měsíci červnu 2018 byl spuštěn 6. ročník ocenění Neziskovka roku pořádaný  Nadací pro rozvoj občanské společnosti (NROS). Soutěží se opět ve třech kategoriích: velká, střední a malá neziskovka. Ve speciální kategorii Cena veřejnosti rozhoduje o nejúspěšnější neziskovce hlasováním široká veřejnost. Do ocenění Neziskovka roku 2018 se do 14. září mohou přihlásit nestátní neziskové organizace registrované v České republice, které primárně poskytují služby či realizují konkrétní činnosti a projekty (spolky, obecně prospěšné společnosti, účelová zařízení církve, ústavy) a které zároveň splňují následující kritéria: 1. Organizace vyvíjí svou činnost minimálně tři roky (rozhoduje datum registrace organizace). 2. Organizace není politickým nebo náboženským hnutím. 3. Organizace nesmí propagovat politickou či náboženskou doktrínu. Pro nadace a nadační fondy není ocenění určeno. 

Účast je pro všechny organizace zdarma. Podrobnosti k letošnímu ročníku najdete zde.

 

Dobrovolnické centrum Univerzity Palackého vyhlašuje Cenu rektora

Autor: Redakce UNO. Pondělí 16. července 2018.

Read moreJiž v těchto dnech lze nominovat studenty a zaměstnance Univerzity Palackého v Olomouci na Cenu rektora, která se uděluje jednotlivcům za zásluhy v oblasti dobrovolnictví. Nominace, celkem v sedmi různých kategoriích, budou otevřené až do 30. září. Také letos Dobrovolnické centrum připravuje Dny dobrovolnictví Univerzity Palackého, které opět slibují pestrý program. Jeho součástí bude i vyhlášení druhého ročníku Ceny rektora za zásluhy v oblasti dobrovolnictví. Celá akce se uskuteční ve dnech 16. až 18. října a hlavním tématem bude ekologie, životní prostředí a udržitelnost. Bezplatný program přinese zejména různé besedy, workshopy a studentské konference.

celý článek

   

Strana 6 z 84