Svátek má Soňa
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Informace pro NNO

1. listopadu se v Olomouci koná Kulatý stůl k implementaci Strategického rámce ČR 2030

Autor: Administrator. Pondělí 16. října 2017.

CR-2030-FBÚřad vlády České republiky ve spolupráci s Krajskými úřady pořádá Kulatý stůl k implementaci Strategického rámce Česká republika 2030, který se bude konat 1. listopadu 2017 od 14 do 17 hodin v budově Krajského úřadu Olomouckého kraje, Kongresový sál, 2. NP,  Jeremenkova 40a, Olomouc. Strategický rámec ČR 2030 je dokument, který udává směr rozvoje naší země na příští desetiletí. Dokument vytváří základní rámec pro ostatní strategické dokumenty na národní, krajské i místní úrovni. V rámci setkání tým odboru pro udržitelný rozvoj představí tento dokument a následně povede diskuzi nad jednotlivými strategickými cíli a prioritními oblastmi a vysvětlí konkrétní opatření a doporučení pro naplnění strategie. 

Na setkání jsou zváni zástupci místní státní správy a samosprávy, nevládních organizací, univerzit, soukromého sektoru a aktivní občané. Ti budou mít možnost diskutovat s tvůrci dokumentu a společně se zamýšlet nad obsahem opatření, která by měla přispět k naplnění vytyčených strategických cílů. 

Více informací a registrační formulář naleznete zde, případně na stránkách www.cr2030.cz.

 

Informace o krajská dotaci ASISTENCE v rámci projektu Smart akcelerátor Olomouckého kraje

Autor: Administrator. Úterý 10. října 2017.

Read moreVeřejnoprávní subjekty z Olomouckého kraje, které připravují nebo mají v úmyslu připravovat podání žádosti o dotaci na projekt, jehož výstupy by měly mít pozitivní vliv na konkurenceschopnost nebo tvorbu kvalifikovaných míst v Olomouckém regionu, mohou požádat o dotaci Olomouckého kraje na spolufinancování přípravy daného dotačního projektu. Název příslušného dotačního programu je Asistence v rámci projektu Smart akcelerátor Olomouckého kraje. Dotace je na 85 % způsobilých výdajů – a to do výše max. 425.000 Kč.Způsobilými výdaji mohou být náklady na mzdy a odvody zaměstnanců (HPP nebo DPP/DPČ) připravujících projekt, nákup studií a analýz či zahraniční služební cesty.

celý článek

 

Osobnost nevládního sektoru 2017 - nominujte své kandidáty

Autor: Administrator. Pátek 15. září 2017.

Read moreNa světě je druhý ročník celostátního ocenění Osobnost nevládního sektoru, pořádaného Asociací nestátních neziskových organizací v České republice. Loni jsme za Olomoucký kraj mohli vyslat tři nominované, letos dva nebo dvě. Stejně jako v roce 2016 vás nyní oslovujeme, abyste nominovali své členy, zaměstnance, dobrovolníky - zkrátka ty, kteří v (nejen) vašich organizacích působí v rámci aktivit neziskového sektoru a jsou v tom dobří tak, že by si zasloužili postoupit do celostátního výběru. V přílohách najdete pravidla ocenění a formuláře, na kterých je třeba zpracovat profil kandidáta. Z nominací došlých do čtvrtka 21. září 2017 včetně na adresu Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript  vybere předsednictvo naší Unie dva kandidáty na ocenění, které zašleme celostátní hodnoticí komisi. 

Níže je stručné shrnutí toho, co ocenění Osobnost nevládního sektoru obnáší, a průběhu loňského ročníku.

celý článek

   

Pozvánka na Google Ad Grants setkání v Brně s Karlem Pařízkem. Již 1.září!

Autor: Administrator. Pondělí 28. srpna 2017.

GBG BrnoZveme vás na večerní vzdělávací setkání v Brně pořádané Google Business Group Brno za podpory Google Partners, kde se dozvíte základy k programu Google pro neziskové organizace, zejména ke Google Ad Grants, v rámci kterého mohou neziskové organizace využít až 10 000 USD zdarma na reklamy ve vyhledávači Google. O tématu bude přednášet a s vašimi dotazy vám poradí jeden z předních českých specialistů na toto téma Karel Pařízek z agentury Blueberry.cz Apps. Celá akce je zdarma. Prosíme, přihlaste se však k akci na Facebooku. Pro příchozí bude připraveno také malé občerstvení. Více o akci a přednášejícím Karlu Pařízkovi se dozvíte na stránkách Czech Google User Group. V případě dotazů se neváhejte obrátit na Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript nebo na 704 389 035.

 

Pozvánka na pětidenní konferenci „Podzimní škola sociální práce“

Autor: Administrator. Čtvrtek 10. srpna 2017.

Read moreMinisterstvo práce a sociálních věcí si Vás dovoluje pozvat na pětidenní konferenci s názvem Podzimní škola sociální práce, která bude realizována v rámci projektu „Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce II“, a to v termínu 11. – 15. 9. 2017 od 8:30 v Hotelu Skalský dvůr na adrese: Lísek 52, Bystřice nad Pernštejnem. Akce umožní sociálním pracovnicím a pracovníkům rozšíření jejich odborných kompetencí a aktivní zapojení do procesu tvorby podkladů pro koncepční a legislativní činnost MPSV v oblasti sociální práce, a to v tématech: profesní identita a profesní růst sociálních pracovníků; kvalita a efektivita výkonu sociální práce a supervize v sociální práci; seberozvojové aktivity sociálních pracovníků.

celý článek

   

Strana 8 z 84