Svátek má Taťána
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Zprávy z předsednictva

Listopadové jednání předsednictva UNO OK se zabývalo nejen financováním neziskovek

Autor: Hynek Pečinka. Pátek 13. listopadu 2015.

Read moreVe čtvrtek 12. listopadu se konalo další jednání předsednictva Unie nestátních neziskových organizací Olomouckého kraje, kterému již tradičně poskytlo své prostory v olomouckém "mrakodrapu" RCO sdružení OK4EU. Úvodem proběhlo blahopřání k narozeninám kulatým i půlkulatým Marku Podlahovi a Marcele Vystrčilové a pak už se členové předsednictva vrhli na aktuální agendu.

Marcela Vystrčilová shrnula informace, které se dozvěděla na konferenci Nestátní neziskové organizace v roce 2016 proběhlé 5. listopadu v Praze. Konference se věnovala stavu neziskových organizací v Česku, aktuální situaci ve financování, výhledu na příští období, vizím, záměrům a očekávaným legislativním změnám. Témata budeme i nadále sledovat.

celý článek

 

Zástupci opolských neziskovek prohloubili spolupráci s olomouckými kolegy

Autor: Hynek Pečinka. Pondělí 12. října 2015.

Read moreOLOMOUC – Po roce od prvního setkání zástupců neziskového sektoru Olomouckého kraje a jeho partnerského regionu na polské straně společné hranice v Opoli se na třídenní pracovní návštěvu Olomouce vydali reprezentanti tamních neziskovek. V našem regionu je přivítala Unie nestátních neziskových organizací Olomouckého kraje, zdejší samosprávná střešní organizace neziskového sektoru. 

Pracovní cesta, jejíž účastníky za polskou stranu motivovala servisní organizace Opolské centrum pro podporu neziskových iniciativ (OCWIP), se uskutečnila v termínu 30. září – 2. října 2015. Jejím cílem bylo seznámení s postavením a fungováním neziskovek v Česku a konkrétně v Olomouckém kraji, výměna zkušeností a dobré praxe, navázání spolupráce pro konkrétní projekty a také poznání Olomouce jako centra našeho regionu.

celý článek

 

Ve čtvrtek 1. října proběhne XVI. krajský sněm UNO

Autor: Marcela Vystrčilová. Úterý 15. září 2015.

Read moreZástupce našich členských organizací a naše příznivce bychom rádi pozvali na XVI. krajský sněm Unie nestátních neziskových organizací Olomouckého kraje. Ten proběhne letos v netradičním termínu, prostorách i obsazení: ve čtvrtek 1. října 2015 od 17:00 hod. v budově a na zahradě Oblastní unie neslyšících v Olomouci (Jungmannova  25) mj. za účasti zástupců našich polských partnerů a volených představitelů našeho regionu.

Letošní krajský sněm jsme se rozhodli pojmout více uvolněně, jako příležitost k seznámení mezi sebou, k neformálním diskusím a výměně zkušeností. Atmosféru dodá i občerstvení z grilu, které Vám bude k dispozici zdarma. Budeme rádi, pokud předem sdělíte, zda máte o účast na sněmu zájem, a v kladném případě i počty účastníků. Pomůžete nám tak při zajištění dostatečného množství občerstvení. Vše uvádějte v přiložené návratce či zasílejte na mail.

celý článek

   

V září přijedou naši polští partneři. Můžete se zapojit i vy

Autor: Redakce UNO. Neděle 16. srpna 2015.

Read moreV loňském roce navázala Unie nestátních neziskových organizací Olomouckého kraje (UNO OK) partnerství se svojí obdobou v polském Opolském vojvodství, servisní organizací neziskovek, kterou je Opolskie Centrum Wspierania Inicjatyw Pozarządowych (OCWIP, Opolské centrum pro podporu neziskových iniciativ). V listopadu 2014 proběhla dvoudenní pracovní návštěva zástupců neziskovek z Olomouckého kraje právě v Opoli, kde OCWIP zorganizovalo přijetí a za přítomnosti zástupců města Opole, kteří se věnují neziskovému sektoru, i kulatý stůl s organizacemi, které by měly zájem o spolupráci.

celý článek

 

Krátce z červnového jednání předsednictva UNO OK

Autor: Hynek Pečinka. Čtvrtek 04. června 2015.

Read morePředsednictvo Unie nestátních neziskových organizací Olomouckého kraje (UNO OK) se ve čtvrtek 4. června sešlo na svém pravidelném každoměsíčním jednání. To se konalo v prostorách sdružení OK4EU v Regionálním centru Olomouc. Na programu byla nejprve příprava setkání se zahraničním partnerem UNO OK, kterým je polská asociace OCWIP z Opole. O návštěvě polských neziskovek v Olomouci, plánované na termín 30. září - 2. října, informoval Hynek Pečinka. Brzy se k našim členům dostane informace, jak se zapojit a představit polským partnerům. Za přítomnosti polské delegace proběhne ve čtvrtek 1. října odpoledne krajský sněm UNO OK.

celý článek

   

Strana 6 z 13