Svátek má Soňa
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Zprávy z předsednictva

Kandidáti na ocenění Osobnost neziskového sektoru za Olomoucký kraj nominováni

Autor: Hynek Pečinka. Pátek 26. srpna 2016.

Read moreAsociace nestátních neziskových organizací České republiky (ANNO) letos poprvé vyhlásila ocenění Osobnost neziskového sektoru. Cílem je vyzvednout významné osobnosti, které napomáhají k rozvoji neziskového sektoru a které přispívají k budování silné občanské společnosti. Osobnost neziskového sektoru má tedy ambici ocenit ty, kteří věnují nejen své znalosti a schopnosti práci v neziskových organizacích a kteří mají i osobnostní předpoklady pro práci s klienty nebo k rozvoji neziskového sektoru obecně.

Na výzvu ANNO reagovala i Unie nestátních neziskových organizací Olomouckého kraje, protože za každý kraj Česka je možno nominovat tři kandidáty. V daném termínu se sešlo pět nominací, a protože byly všechny stejně kvalitní a nešlo do Prahy poslat všechny, proběhlo losování.

celý článek

 

Krajský sněm neziskovek: skládání účtů, nové volby a grilování na zahradě

Autor: Hynek Pečinka. Čtvrtek 09. června 2016.

Read moreNa čtvrtek 2. června odpoledne svolala Unie nestátních neziskových organizací Olomouckého kraje (UNO OK) do hanácké metropole řádný sněm, tedy setkání svých členských organizací, na kterém hodnotili přítomní zástupci členů její činnost od posledního sněmu, seznámili se s projektem letošní činnosti UNO OK ve prospěch neziskového sektoru všech pěti okresů našeho regionu a dozvěděli se, jaké nové povinnosti od nich chce splnit aktuální legislativa. Ale nejen to.

Krajský sněm UNO OK je prostor, na němž členové střešní asociace neziskového sektoru v Olomouckém kraji mohou ovlivnit, jak bude regionální neziskový sektor vystupovat vůči samosprávám kraje a měst a dalším důležitým regionálním hráčům. Na tom červnovém skládalo účty dosavadní předsednictvo, které bylo ve funkci v uplynulých dvou letech, a delegáti volili nové členy. Nutno říci, že svou volbou vyjádřili důvěru těm stávajícím a povolali jednoho nového zástupce. Zvolení členové předsednictva po jednání sněmu operativně zasedli a nyní můžeme oznámit, že Unii do roku 2018 povedou předseda Marek Podlaha, místopředsedové Marcela Vystrčilová a Hynek Pečinka a členové předsednictva Eva Kráčmarová, Hana Kroupová, David Křížan, Milan Langer a Jiří Rudolf. 

celý článek

 

Neziskovky z Olomouckého kraje čeká výroční setkání. Na sněmu se bude bilancovat, diskutovat i grilovat.

Autor: Hynek Pečinka. Pondělí 23. května 2016.

Read moreZástupci spolků, obecně prospěšných společností, nadací a dalších organizací neziskového sektoru z našeho regionu se ve čtvrtek 2. června odpoledne sejdou na již 18. krajském sněmu Unie nestátních neziskových organizací Olomouckého kraje (UNO OK). Ten proběhne v Olomouci, v areálu Oblastní unie neslyšících na Jungmannově ulici od 16 hodin.

Kromě bilancování činnosti Unie, jejímiž členy je v současnosti přes 300 různě velkých neziskových organizací ze všech pěti okresů Olomouckého kraje, se sněm zaměří i na očekávání neziskovek spojená s nadcházejícími volbami do krajského zastupitelstva. Sami zástupci neziskovek si na sněmu zvolí svoji novou reprezentaci. Ta stávající pro ně ještě připravila informace o aktuálních povinnostech neziskových organizací, které jim plynou z nového občanského zákoníku a dalších zákonů.

celý článek

   

Členský příspěvek letos vybíráme do posledního dubna

Autor: Marcela Vystrčilová. Úterý 23. února 2016.

Read moreVážení zástupci členských organizací Unie nestátních neziskových organizací Olomouckého kraje, ráda bych Vás informovala, že na základě změn stanov provedených naším XVII. krajským sněmem dne 25. 1. 2016 stanovilo předsednictvo UNO OK dne 4. 2. 2016 roční členský příspěvek pro členské organizace UNO OK ve výši 100 Kč. Pro letošní rok je splatný v termínu do 30. 4. 2016 nejlépe převodem na účet č. 256911609/0300, var. symbol 2016100, do poznámky vložte název vaší organizace, nebo po domluvě v hotovosti. Prosím vás o dodržení stanoveného termínu splatnosti.

celý článek

 

Únorové předsednictvo opět hlavně o financích. Ale už s výsledky.

Autor: Hynek Pečinka. Středa 10. února 2016.

Read moreDruhé letošní jednání předsednictva Unie nestátních neziskových organizací Olomouckého kraje (UNO OK) proběhlo ve čtvrtek 4. února odpoledne tradičně v prostorách sdružení OK4EU v olomouckém Regionálním centru. Na programu byla především situace ohledně dotací na činnost UNO OK ve prospěch neziskových organizací našeho regionu. Aktuálně jsme požádali o dotace na projekt "Spojujeme a inspirujeme neziskovky 2016" všechna okresní města našeho kraje, a to v částkách poměrně odpovídajících počtu neziskových organizací, které v daném okrese UNO OK podporuje. Projekt zahrnuje celoroční činnost - semináře, setkávání neziskovek podle oborů či území, v nichž působí, aktualizaci obsahu webu uno-ok.cz, podradenství, výměnu zkušeností a dobré praxe a další aktivity ve prospěch neziskového sektoru ve všech pěti okresech Olomouckého kraje. Nejrychlejší bylo město Šumperk, které už schválilo stotisícovou podporu jako uznání prospěšnosti toho, co pro neziskový sektor děláme.

celý článek

   

Strana 4 z 13