Svátek má Taťána
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Zprávy z předsednictva

Krajský sněm neziskovek mění termín

Autor: Marcela Vystrčilová. Středa 13. května 2015.

Logo UNO barevne 1Milí členové, vážení přátelé, v minulém týdnu jsme Vás pozvali na XVI. krajský sněm Unie nestátních neziskových organizací Olomouckého kraje v termínu čtvrtek 21. května. Toho se měli účastnit i zástupci neziskovek z polského Opolského vojvodství. Vzhledem k tomu, že naši partneři z organizačních důvodů nemohou dorazit, ale velmi stojí o setkání s Vámi, vycházíme jim vstříc a překládáme krajský sněm i doprovodný česko - polský program na poprázdninový termín, o kterém Vás v předstihu budeme informovat.

 
 

Únorové předsednictvo UNO OK plánovalo letní setkání neziskovek

Autor: Hynek Pečinka. Pondělí 16. února 2015.

Read morePrvní čtvrtek v měsíci se tradičně schází předsednictvo Unie nestátních neziskových organizací Olomouckého kraje (UNO OK), aby se probralo aktuálními tématy týkajícími se neziskového sektoru v našem regionu. Jednání ve čtvrtek 5. února hostilo sdružení OK4EU sídlící v budově RCO u olomouckého vlakového nádraží.

V úvodu informovala Marcela Vystrčilová o řádně proběhlém vyčerpání prostředků z loňských grantů poskytnutých Olomouckým krajem a městy Olomoucí, Šumperkem, Přerovem a Jeseníkem. Hynek Pečinka připomněl, že od poloviny ledna opět probíhá aktivní aktualizace webových stránek, jejichž návštěvnost se skokově zvýšila. Jsme rádi, že máme tento komunikační kanál opět funkční a můžeme zprostředkovávat aktuální informace jednak pro neziskový sektor olomouckého regionu a jednak pro veřejnost zajímající se o jeho činnost. 

celý článek

 

Prezentace UNO na konferenci k projektu Měníme věci kolem nás Praha 11. 10.2013

Autor: Mgr. Hana Kroupová. Pondělí 14. října 2013.

Read more„Měníme věci kolem nás“ je název projektu, kterého se od srpna minulého roku jako jeden z partnerů účastnilo olomoucké o. s. OLiVy. „V rámci projektu se uskutečnily čtyři semináře, které lektorsky vedli partnerské organizace z projektu - Dobrovolnické centrum Ústí nad Labem, Náš kraj Liberec, Centrum rozvoje česká Skalice a Trialog Brno - na témata PR pro NNO, ekologické programy pro děti, dobrovolnictví i spolupráce neziskových organizací s firmami a státní správou. Na každé téma navazovala PR akce pro veřejnost, na které se podílela řada dobrovolníků z Olomouce“, řekla jednatelka sdružení Hana Kroupová.

celý článek

   

V Olomouci se uskuteční XIV. krajský sněm UNO

Autor: Administrator. Úterý 19. února 2013.

Read moreV sobotu 23. února 2013 od 9.30 hod. se ve Velkém zasedacím sále Magistrátu města Olomouce uskuteční již XIV. krajský sněm Unie nestátních neziskových organizací Olomouckého kraje (UNO). Akce se koná pod záštitou hejtmana Olomouckého kraje Ing. Jiřího Rozbořila.

celý článek

 

Na návštěvě u senátora Ing. Martina Tesaříka

Autor: Administrator. Úterý 22. ledna 2013.

Read moreV pátek 18. ledna 2013 se zástupci Unie nestátních neziskových organizací ve složení předseda Ing. Marek Podlaha a jeho místopředsedové Mgr. Marcela Vystrčilová a Ing. Jiří Rudolf sešli krátce s panem senátorem Ing. Martinem Tesaříkem. Hlavním cílem této návštěvy bylo poděkování za dlouhodobou a vzájemnou spolupráci s UNO OK a finanční podporu z významných projektů OK. Právě díky této podpoře může UNO pomáhat neziskovým organizacím v našem kraji v posílení elektronické komunikace, organizovat semináře potřebné pro činnost NO nebo prezentovat svoji činnost NO v bulletinu či na www.uno-ok.cz . Ještě jednou opravdu jménem neziskových organizací děkujeme a vážíme si Vaší podpory!

celý článek

   

Strana 7 z 13