Svátek má Robert
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Šumperská sekce

Po roce můžete v květnu opět zavítat do kaple v Pekařově na Jarní setkání

Autor: Administrator. Čtvrtek 03. května 2018.

Pekařov jaroJarní setkání se koná v sobotu 12. května v pekařovské kapli Nanebevzetí P. Marie. Program bude zahájen v 15 hodin. V letošním téměř již „letně oděném" podhůří Jeseníků se budete moci zaposlouchat do hudebního vystoupení žáků ZUŠ Šumperk, do kázání o sv. Janu Nepomuckém, patronu na ochranu před povodněmi a do povídání o historii povodní v Podesní. 

 

RC Vikýrek zasílá pozvánku na svůj jarní program

Autor: Administrator. Pátek 16. února 2018.

Vikýrek destnikyRC Vikýrek zve nejen rodiče s dětmi na svůj jarní program. Hned příští týden, 24. února, pořádá přednášku PharmDr. Margit Slimákové na téma Zdravá výživa pro každého. Nově Vikýrek nabízí možnost hlídání dětí v průběhu přednášek a seminářů. Týž den, ale dopoledne, mohou maminky s dětmi ve tvořivé dílně vyrábět jedinečné deštníky ve workshopu Malování na deštníky. V rámci 10. narozenin Vikýrku pořádá probíhá celoroční akce “cestujeme po obcích”, únor patří Rapotínu. Na březen se chystá bazárek jarního oblečení a potřeb pro děti a dospělé, nově na přání v sobotu, aby se akce mohly účastnit i pracující rodiče. Dále je na 25. března připraveno jarní Buzení skřítků a na sobotu 31. března velikonoční Zajíčkova cesta. Na obě tyto akce jsou srdečně zváni rodiče s dětmi.

V současné době probíhá ve Vikýrkui registrace dětí na příměstské tábory, jak jarní tak i letní.

 

Studie se zabývá aktuální úrovní vedení a řízení českého neziskového sektoru

Autor: Hynek Pečinka. Úterý 02. ledna 2018.

Read moreHned zkraje nového roku vyšla Studie vedení a řízení nestátních neziskových organizací v ČR za rok 2017. Tento rok slaví průzkum již deset let, během kterých prošel přirozeným vývojem. Malý dotazník, který se soustředil pouze na práci s lidmi, se postupně začal rozšiřovat do dalších oblastí managementu jako strategie, financování a public relations až do současné podoby, která zahrnuje marketing a evaluaci. Poslední tři roky má již formu Studie, zabývající se všemi oblastmi vedení a řízení NNO, která je citována v odborné literatuře.

celý článek

   

Adventní atmosféru v pekařovské kapli navodí pěvecký soubor Loučňáček a TapTýda

Autor: Administrator. Pondělí 20. listopadu 2017.

Pekařov adventPřijďte se zklidnit a nasát sváteční adventní atmosféru do pekařovské kaple Nanebevzetí Panny Marie. Tak jako každoročně se zde uskuteční koncert v podání hudebního souboru z údolí Desné. Tentokráte do kaple v podhůří Jeseníků zamíří pěvecký soubor Loučňáček a TapTýda ze základní školy v Loučné nad Desnou. Soubor vystoupí v sobotu 2. prosince 2017 od 16 hodin pod vedením p. Lukáše s adventními písněmi ve svém podání. Teplé občerstvení je zajištěno, vstupné dobrovolné.

 

Advent plný křídlení 2017: dobročinná dražba

Autor: Administrator. Středa 15. listopadu 2017.

Read moreKŘÍDLENÍ nadační fond je spoluorganizátorem projektu Advent plný KŘÍDLENÍ. Dražíme na podporu zapojených místních neziskových organizací vzácná díla, která vznikla v dílnách, z rukou klientů, spřízněných duší a kreativců. Každý předmět je výjimečný a má svůj příběh... objevte je a hlasujte o těch, které se představí na pódiu během slavnostního večera. Obraz Modrý anděl věnovala do dražby ve prospěch KŘÍDLENÍ nadačního fondu výtvarnice a designérka paní Gréta Sartori. Pivovar Koníček nabídl již tradičně 15-ti litrový soudek toho nejlepšího svátečního piva. Obojí léčivé a krásné. Děkujeme!

celý článek

   

Strana 3 z 18