Svátek má Robert
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Šumperská sekce

Již čtvrtá Pouť lidí dobré vůle na Štolnavu se koná ve výroční den kostela sv. Jana a Pavla – v pondělí 26. června

Autor: Redakce UNO. Úterý 20. června 2017.

Pouť štolnava 2017Pouť lidí dobré vůle na Štolnavu ve výroční den kostela sv. Jana a Pavla se koná v pondělí 26. června 2017. Již tradiční akce se s ohledem na všední den uskuteční v poněkud zkrácené podobě, ale opět za účasti rodáků z Německa. Pouť zahájí mše svatá s doprovodem scholy od sv. Jana Křtitele ze Šumperka v 17:00 hodin. Po setkání s bývalými obyvateli a jejich potomky podvečer ukončí závěrečné požehnání v 18:30. Na pouť všechny srdečně zve Spolek obnova kulturního dědictví údolí Desné

Na počátku snažení spolku bylo postavit na místě zaniklé obce Štolnava (Prameny u Žárové) „Kříž smíření“. Tato iniciativa přerostla v projekt Obnovy základů kostela sv. Jana a Pavla, který byl zbořen v r.1965 československou armádou. Díky mnoha ochotným dobrovolníkům, dárcům a sponzorům mohlo vzniknout dílo, které nejen nám, ale i budoucím generacím připomene, že na tomto krásném místě naší země žili lidé, kteří ho měli rádi a zanechali zde svoji nesmazatelnou stopu. Letošní pouť se koná u příležitosti dokončení obnovy základů kostela svatých Jana a Pavla a opravy hřbitovní zdi. Pozvánka na akci ke stažení zde.

 

Výprava na Králický Sněžník zažila aprílové počasí i v červnu

Autor: Hynek Pečinka. Středa 14. června 2017.

Read moreNa sobotu 10. června naplánovali olomoučtí Přátelé přírody - skupina Malá liška výlet na Králický Sněžník. Měli trochu obavu, jestli už na takový výšlap nebude moc teplo. Jenže člověk míní a počasí mění… Akce na olomoucké vlakové nádraží i přes ranní hodinu srazu přilákala šestnáct turistů, z toho pět nových tváří. Vedení výpravy se ujali Iva Dvořáková a Petr Zatloukal.

Už cestou vlakem jsme za okny sledovali déšť a utěšovali jsme se, že to tak v cíli být nemusí. Výchozí bod výstupu - Stříbrnice nás ale také přivítal pěkným lijákem. Ti šťastnější a vybavenější vytáhli pláštěnky a deštníky. Ti, co je neměli, jim je záviděli a riskovali promáčení, což se v několika případech i stalo. I tak jsme ale statečně, někteří s mírně zaťatými zuby, šlapali do nejbližšího cíle, k oblíbené chatě Návrší. Tam nám Iva Dvořáková povykládala něco o historii Králického Sněžníku. A řekli jsme si, že jedenáctá rozhodne. Déšť mezitím ustal a převážná většina výpravy se po občerstvení a částečném vysušení rozhodla ve výstupu pokračovat.

celý článek

 

Ryzáček, z.s. byl zařazen do projektu Nadace ČEZ „Pomáhej pohybem“. Pomoci Ryzáčku tak nyní můžete i vlastním aktivním pohybem

Autor: Administrator. Pondělí 12. června 2017.

Ryzáček zsRyzáček, z.s. byl zařazen do projektu Nadace ČEZ Pomáhej pohybem. Aplikace Pomáhej pohybem je nástroj, díky kterému má uživatel možnost vlastním aktivním pohybem určovat, na které projekty a v jaké výši má Nadace ČEZ finančně podpořit. Stažením aplikace do svého chytrého telefonu a pohybem (chůzí, během, jízdou na kole a dalšími sporty) můžete pomoci získat co nejvyšší finanční podporu. Pojďte s námi pomoci Ryzáčkovi vyběhat, vychodit či vyjezdit co nejvíce bodů! Projekt bude do aktivního procesu získávání bodů zařazen v průběhu 14 dní. Projekt je zaměřen na hiporehabilitaci a na nákup krmiva a krmných doplňků pro koně, tedy pro ty členy týmu, bez kterých by aktivity spolku neměly smysl. Veškeré informace o projektu Pomáhej pohybem a o aplikaci najdete zde. Za Vaši případnou pomoc děkuje celý pracovní tým Ryzáčka, z.s.

   

Po roce můžete v květnu opět zavítat do kaple v Pekařově na Jarní setkání

Autor: Redakce UNO. Úterý 23. května 2017.

Pekařov jarní setkáníLetošní pekařovské Jarní setkání se uskuteční 27. května v kapli Nanebevzetí P. Marie v Pekařově. V téměř již „letně oděném“ podhůří Jeseníků se budete moci zaposlouchat do hudebního vystoupení žáků ZUŠ Šumperk, do kázání o sv. Janu Nepomuckém, patronu na ochranu před povodněmi a do povídání o historii povodní v Podesní. Program zahájí v 15 hodin koncert žáků ZUŠ Šumperk, následovat bude pobožnost ke sv. Janu Nepomuckému. O historii povodní v kraji promluví S. Hošek. Program ukončí varhanní vystoupení žáků ZUŠ Šumperk a závěrečné setkání před kaplí spojené s požehnáním pramenů, potoků a řek. Na Vaši účast se těší organizátoři akce Obec Jindřichov, Obnova kulturního dědictví údolí Desné z.s. a Římskokatolická farnost Hanušovice. Podrobný program setkání je k dispozici zde.

 

Ryzáček, z.s. zve na dvě příjemně strávená odpoledne u koní

Autor: Redakce UNO. Pondělí 22. května 2017.

Read moreRyzáček, z.s. zve všechny příznivce koní, ale i stavebních strojů na Dětský den v Ryzáčku na téma „Umění něžných obrů“. V sobotu 27. května 2017 od 13 hodin v prostorách Ryzáčku ve Vyšehorkách si budete moci prohlédnout možnosti využití koňské síly, ukázky práce s koňmi a také ukázky práce s těžkou technikou. Pro děti jsou navíc připraveny zábavné úkoly, projížďky na koních a v zookoutku se na děti těší poník Toffi a jeho kamarádi. Občerstvení je zajištěno, vstupné zdarma.

celý článek

   

Strana 6 z 18