Svátek má Vlastislav
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Šumperská sekce

Ples Charity Zábřeh se uskuteční tento pátek. Výtěžek akce podpoří zahradní terapii klientů denního stacionáře Domovinka

Autor: Administrator. Středa 01. února 2017.

Read moreJako každoročně se i letos bude na plese Charity Zábřeh tančit pro dobrou věc. Benefiční ples, v pořadí již sedmnáctý, se uskuteční v pátek 3. února 2017 od 20 hodin v Katolickém domě v Zábřehu. Celý večer bude k tanci i poslechu hrát kapela Broadway ze Šumperka, program zpestří tanečníci z Crusado Zábřeh, světelná show a nebude chybět ani tombola, výtečná kuchyně či bar s míchanými nápoji. Vstupenky je možné zakoupit v Recepci Charity Zábřeh, Žižkova 15 každý všední den od 7 do 16.30 hodin. Výtěžek večera použije Charita na pořízení vyvýšených záhonků a mobilních truhlíků pro zahradní terapii klientů. 

celý článek

 

Uživatelé Denního stacionáře Okýnko si vyzkoušeli, jaké to je být „na prknech, která znamenají svět“

Autor: Redakce UNO. Úterý 31. ledna 2017.

Read moreDíky podpoře Ministerstva kultury realizoval Denní stacionář Okýnko v loňském roce projekt „Divadelní Okýnko“. Patnáct uživatelů stacionáře mělo možnost formou divadla prezentovat na dvou veřejných vystoupeních své schopnosti a dovednosti. Především pro děti z mateřských školek si uživatelé připravili jednoduchý pohádkový příběh o ježkovi, který tančí tak rád, až z něho jeho okolí šílí. Uživatelé v roli jednotlivých představitelů se pod vedením lektora stávali samotnými tvůrci svých postav. Při vystoupení vtahovali děti do děje, ty se tak stávaly součástí představení a přirozeně spolu s uživateli komunikovaly. Děti měly možnost blíže poznat osoby s mentálním postižením a přestat vnímat bariéry. Nad celým pohádkovým příběhem se navíc klenula krásná metafora o přijetí a pochopení, o potřebě nebýt sám.

celý článek

 

V krásném podhůří Jeseníků se letos opět uskuteční Rejchartická pouť. Zúčastníte se také?

Autor: Redakce UNO. Čtvrtek 22. září 2016.

rejchartice 2Patrona rejchartického kostela sv. Michaela v nově zrestaurovaném interiéru si jako každoročně můžete připomenout nejenom mší svatou spojenou s průvodem ke kapli Panny Marie, ale i odpolednem plným hudby a atrakcí pro děti. Také si můžete prohlédnout Andělskou louku osazenou novými dřevěnými sochami. Pouť zahájí slavnostní mše ve 13:00 hodin za hodebního doprovodu Chrámového sboru Rapotín. Ve 13:45 se průvod vydá k pomníku a ke kapli Panny Marie, kde poutníci dostanou závěrečné požehnání. Bohatý doprovodný program obstará vystoupení Drum Orchestra s kapelou Shamania Mania, pro příznivce country a folku zahrají Ticho buď, večer bude k poslechu a tanci v sále Kulturního domu hrát Pohoda. Zajištěny jsou také atrakce pro děti. Na Rejchartickém rynku budou k dispozici stánky s řemeslnými výrobky a občerstvením. Podrobný program akce ke stažení. Na akci srdečně zve Obnova kulturního dědictví údolí Desné z. s.

   

Slavnostní odhalení pamětní desky Horsta Urbana v Jeseníku

Autor: Redakce UNO. Pátek 26. srpna 2016.

Horst UrbanU příležitosti nedožitého 80. výročí narození mistra sportu Horsta Urbana se 24. září 2016 v 10 hodin koná slavnostní odhalení jeho pamětní desky v ulici U Kasáren v Jeseníku. Na programu je kromě samotného odhalení desky položení kytic, minuta ticha, proslov předsedy ČMSA Drahoslava Huška a proslov předsedy TJ Jiskra z.s. Bc. Jaromíra Knotka. Všichni jsou srdečně zváni.

 

Rozlučte se s prázdninami ve Strašidelném lese

Autor: Administrator. Čtvrtek 25. srpna 2016.

Strasidelny lesU příležitosti loučení s prázdninami stejně jako v minulých letech Ryzáček, z.s. pořádá Strašidelný les, letos s podtitulem Ze života hmyzu. Akce se koná již tento pátek od 18:00 hodin. Začíná sérií vystoupení, po kterých bude otevřena dobrodružná stezka přes hory a doly, cestou necestou, hlubokým a tajemným lesem, liščí norou, pavoučí sítí a lecjakými nástrahami až k pokladu. Vzhledem k rozmanitosti terénu není trasa vhodná pro kočárky. Baterky s sebou. Vstupné dospělí 50, děti 30 Kč.

   

Strana 8 z 18