Svátek má Vlastislav
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Šumperská sekce

Pekařovská pouť, spojená se VII. Mezinárodním setkáním flašinetářů, je za dveřmi

Autor: Redakce UNO. Pondělí 01. srpna 2016.

Read more13. Pekařovská pouť, spojená se VII. Mezinárodním setkáním flašinetářů, se uskuteční od 12. do 14. srpna. Hlavní program pouti proběhne v sobotu 13. srpna. Zahájen bude ranní mší v kostele sv. Jana Křtitele ve Velkých Losinách, spojenou s požehnáním poutníkům. Slavnostní zahájení pouti a setkání flašinetářů se odehraje v 11:30 v Pekařově. Připraven je rozsáhlý kulturní program pro děti i dospělé. Bohatá nabídka občerstvení samozřejmostí. Na akci zvou Obnova kulturního dědictví údolí Desné z.s., Jeseníky - Sdružení cestovního ruchu, Obec Jindřichov, Římskokatolická farnost Velké Losiny a Veteran Klub Severního Pomoraví. Dobrovolné vstupné bude použito na uspořádání pouti.

celý článek

 

Den otevřených dveří hiporehabilitačního centra Ryzáček v Líšnici

Autor: Redakce UNO. Úterý 14. června 2016.

Read moreProstřednictvím Dne otevřených dveří, který se koná 18. června 2016, se veřejnosti představí hiporehabilitační centrum v Líšnici Ryzáčeknestátní nezisková organizace provozující hiporehabilitaci a další aktivity spojené s využitím koní. Návštěvníci si mohou prohlédnout areál, seznámit se s prací centra a současně si užít spoustu zábavy! Na programu budou ukázky hipoterapie, parajezdectví, aktivity s využitím koní, svezení na koních a zábavné úkoly pro děti. Bohaté občerstvení zajištěno. Hiporehabilitace je zastřešující a nadřazený název pro všechny aktivity a terapie v oblastech, kde se setkává kůň a člověk se zdravotním znevýhodněním / specifickými potřebami. Název pochází z řeckého slova „hippos“ znamenající kůň a slova „rehabilitace“. 

celý článek

 

Pouť lidí dobré vůle na Štolnavu

Autor: Redakce UNO. Úterý 14. června 2016.

msesvata-poutstolnavaVšichni lidé dobré vůle jsou srdečně zváni na již 3. pouť na Štolnavu - Prameny u Žárové, která se uskuteční v sobotu 25. června 2016 od 15 hodin. Program ve výroční den kostela sv. Jana a Pavla na Štolnavě zahájí mše svatá, pokračovat bude koncertem scholy a setkáním s bývalými obyvateli a jejich potomky. Pro děti je připravena možnost vyzkoušet si jízdu na koni. Poutní den ukončí závěrečné požehnání v 17 hodin. Pěší poutníci se mohou vydat společně ve 13:00 od fary z Velkých Losin nebo ve 13:30 od kostela z Rejchartic. Na pouť srdečně zve spolek Obnova kulturního dědictví údolí Desné. Pozvánka ke stažení.

   

Jarní setkání v Pekařově zve k návštěvě

Autor: Redakce UNO. Úterý 26. dubna 2016.

Pekařov kapleJiž tradičně Vás i letos v květnu zveme na první letošní akci v pekařovské kapli. O tom, že se jaro v této podhorské osadě probudilo do své krásy sice se zpožděním, ale přece, se můžete přijít přesvědčit na vlastní oči. Při příležitosti Jarního setkání v Pekařově, které se koná 16. května od 15 hodin, si v kapli Nanebevzetí Panny Marie v Pekařově můžete vyslechnout koncert žáků ZUŠ Šumperk pod vedením pana Petra Kocůrka. Koncertu bude předcházet pobožnost k sv. Janu Nepomuckému, patronu na ochranu před povodněmi.

Srdečně zve obec Jindřichov, Obnova kulturního dědictví údolí Desné o. s. a Římskokatolická farnost Hanušovice.

Podrobný program akce: Pozvánka a program

 

Vedoucí dětí a mládeže se v Šumperku podělí o zkušenosti

Autor: Redakce UNO. Pátek 29. ledna 2016.

45Spolek T. O. Kamarádi zve do Šumperka na další ročník Regionální vzájemné výměny zkušeností (RVVZ). Akce i letos nabídne pestrou paletu seminářů, diskusí a dílen, a to jak pro začínající  mladé instruktory, tak pro zkušené vedoucí dětí a mládeže. Kromě vzdělávání a osobnostního rozvoje pak nebudou chybět příležitosti k odpočinku, zábavě a především setkávání. Pořadatelé rádi přivítají zástupce co největšího počtu dětských oddílů a organizací působících (nejen) v našem regionu. Kontaktovat je můžete, i pokud se chcete stát lektorem a přispět do programové nabídky zajímavým tématem.

Termín akce je 18. - 20. března 2016. Více informací je na webu rvvz.tokamaradi.cz. Další informace o výměnách zkušeností naleznete také na webu www.cvvz.cz.

   

Strana 9 z 18