Svátek má Robert
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Šumperská sekce

Pekařovská kaple bude hostit adventní koncert židovských písní

Autor: Redakce UNO. Středa 18. listopadu 2015.

fotobig3Přemýšlíte, kam na adventní koncert, aby to nebylo stejné jako loni? Přijďte se zklidnit a nasát sváteční adventní atmosféru do kaple Nanebevzetí P. Marie v Pekařově na Šumpersku. Tak jako každoročně se zde v sobotu 12. prosince od 16 hodin uskuteční koncert v podání hudebního souboru z údolí Desné. Tentokráte do kaple v podhůří Jeseníků zamíří pěvecký soubor Avonotaj ze Šumperka, který se zabývá interpretací tradičních židovských písní v hebrejštině a jazycích jidiš a ladino. 

Srdečně zve spolek Obnova kulturního dědictví údolí Desné o. s.

 

Údolí Desné se připravuje na Svatohubertskou pouť

Autor: Redakce UNO. Úterý 06. října 2015.

p1000021V neděli 11. října se v Rapotíně a Vikýřovicích (okr. Šumperk) koná již 11. SVATOHUBERTSKÁ POUŤ. Začíná v 8:45 v Rapotíně v kostele Nanebevzetí Panny Marie loveckou fanfárou na lesní rohy, v 9:00 hodin pokračuje slavnostní mší svatou. Pak se program přesouvá do Vikýřovic na fotbalové hřiště, kde se od 11:20 můžete těšit na lovecké fanfáry, ukázku vábení jelenů, sokolnickou show, představení chovu drobného zvířectva a nebude chybět ani myslivecká kuchyně.

Více informací naleznete v přiloženém letáku: 11_svatohubertská_pouť_2015.pdf

 

Petice žádá obnovu poutního místa Vřesová studánka

Autor: Redakce UNO. Pondělí 20. července 2015.

1940 2"Vědomi si odpovědnosti za náš svět, uznávajíce, že nás všechny, kdo s Jeseníky a lidmi v nich žijeme nebo je máme rádi, k řádnému spravování zavazuje nám svěřená krásná příroda Jeseníků, jejich dědictví duchovní a kulturní, jakož i potenciál rekreační a sportovní, prohlašujeme, že je přirozenému řádu věcí odpovídající, aby se přání generací poutníků konečně naplnila a poutní místo na Vřesové studánce, aby opět ožilo."

Nově vzniklá aktivita Spolku pro obnovu poutního místa Vřesová studánka směřuje k obnovení tradičního prostředí poutního místa, které Jeseníky po staletí utvářelo a v srdcích lidí nikdy nepřestalo a nepřestane existovat. Zajímavosti o poutním místě Vřesová studánka, text petice a návod jak ji podepsat, najdete na webu spolku.

   

Na Štolnavě proběhne pouť lidí dobré vůle

Autor: Redakce UNO. Čtvrtek 18. června 2015.

stolnavaSpolek Obnova kulturního dědictví údolí Desné vás srdečně zve v sobotu 27. června, ve výroční den kostela sv. Jana a Pavla na Štolnavě na Pouť lidí dobré vůle do této zaniklé osady. Podrobnosti jsou v přiloženém letáku.

pdfŠtolnava_plakát_A4.pdf692.14 KB

 

Zhodnocení Tříkrálové sbírky 2014

Autor: Administrator. Úterý 21. ledna 2014.

Read moreAčkoliv výsledky Tříkrálové sbírky 2014 byly známy již v pátek 17. ledna, držela je Charita Zábřeh ještě dva dny pod pokličkou, aby je slavnostně a oficiálně poprvé zveřejnila zhruba 250 návštěvníkům nedělního Tříkrálového koncertu, kterým letošní sbírku završila.

Velkým překvapením pro organizátory byla štědrost a solidarita dárců na Zábřežsku, Mohelnicku i Štítecku, kde skupinky koledníků domácnosti navštěvovaly. Celková vykoledovaná částka 1.239.600 Kč byla totiž v patnáctileté historii sbírky nejvyšší. Proti loňsku byla vyšší o 58.049 Kč. „Velice nás těší, ale zároveň zavazuje, důvěra, kterou lidé ke sbírce i Charitě mají, ale především jejich solidarita s potřebnými, “ podělila se s dojmy koordinátorka sbírky Markéta Horáková.

celý článek

   

Strana 10 z 18