Svátek má Bonifác
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Šumperská sekce

Seminář: Znakování s miminky

Autor: Administrator. Čtvrtek 28. března 2013.

Read moreChcete se domluvit s kojencem či batoletem dřív než začne samo ke komunikaci používat mluvenou řeč? Nečekejte až na první slovo vašeho dítěte!
Začněte i vy komunikovat přirozenými znaky a gesty.

Seminář znakování s miminky se skládá ze dvou částí. V té první se budeme věnovat teorii komunikace s dětmi (VTI) a ve druhé znakování s miminky. Toto spojení je zcela jedinečné a v žádném jiném semináři či kurzu se s ním nesetkáte. O tom, že je naše pojetí přístupu ke komunikaci s dítětem raného věku skutečně komplexní, se můžete přesvědčit v obsahu semináře.

celý článek

 

Závěrečná zpráva významného projektu 2012 „Pomáháme neziskovkám“ pro město Šumperk

Autor: Administrator. Pátek 01. února 2013.

Popis realizace projektu

Významný projekt OK „Pomáháme neziskovkám" je realizován v období od 1. 5. 2012 do 30. 4. 2013. Projekt dlouhodobě podporuje činnost neziskových organizací na území celého Olomouckého kraje. Intenzivnější podpora byla soustředěna také na region Šumperska. Neziskové organizace provozují veřejně prospěšnou činnost zejména v oblastech mládeže, kultury, sportu a tělovýchovy, prevencí kriminality a primární prevencí drogových závislostí, zdravotnictví, sociální služby a humanitární pomoci, životního prostředí. Uvedené oblasti jsou vymezeny v pravidlech pro čerpání finančních příspěvků určených na významné projekty Olomouckého kraje v roce 2012.

celý článek

 

Šumperská sekce

Autor: Administrator. Středa 30. ledna 2013.

Čtyři rozličné neziskové subjekty "se sešly" v Šumperské sekci UNO OK. Chovatelský spolek Rapotín, TJ Morava Velké Losiny, Sdružení rodičů údolí Desné a o.s. Obnova kulturního dědictví údolí Desné.

celý článek

   

Příležitost pro osoby se zdravotním postižením

Autor: Administrator. Čtvrtek 17. ledna 2013.

Read moreJeseník – sedm osob se zdravotním postižením se od začátku ledna zapojilo do rekvalifikace Ruční zpracování textilu. Organizátor rekvalifikace - občanské sdružení Zahrada 2000 - nabízí pěti úspěšným absolventům pracovní místo.

celý článek

 

Pravidla pro poskytování příspěvků z rozpočtu města Jeseník

Autor: Administrator. Pátek 04. ledna 2013.

Město Jeseník v rámci své samostatné působnosti vydalo Pravidla pro poskytování příspěvků z rozpočtu města, podle nichž bude ze svého rozpočtu poskytovat veřejnou finanční podporu zejména na rozvoj sportu a tělovýchovy, kultury, vzdělávání, životního prostředí, turistického ruchu, zdravotnictví, sociálních služeb a na humanitární pomoc a pomoc rodinám s dětmi s cílem.

Znění pravidel včetně formulářů k podání žádosti naleznete ZDE.

   

Strana 13 z 18