Svátek má Soňa
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

granty

Seminář pro žadatele o dotaci z Operačního programu Zaměstnanost

Autor: Redakce UNO. Sobota 04. ledna 2020.

logo-olomoucky-krajV pondělí 13. ledna 2020 se v Olomouci uskuteční seminář pro žadatele z Operačního programu Zaměstnanost (OPZ). Akci pořádá sekretariát RSK OK ve spolupráci s řídicím orgánem OPZ. Seminář je určen pro ty organizace, které uvažují o získání dotace na podporu zařízení péče o děti na 1. stupni základních škol v době mimo školní vyučování. 

V pozvánce jsou uvedeny pokyny pro přihlášení, bližší informace o výzvě a semináři jsou uvedeny také na www.esfcr.cz. Pozvánka: Seminar_OPZ.pdf

Seminář je jednou z akcí připravených v rámci aktivit Regionální stálé konference pro území Olomouckého kraje (RSK OK). Další informace lze najít na stránkách www.olkraj.cz/partnerstvi a pro případné dotazy je k dispozici e-mailová adresa Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript

 

Nabídka, která se neodmítá: Až 30 000 euro na rozvoj vaší organizace

Autor: Redakce UNO. Pondělí 16. září 2019.

osf strongerNadace OSF vyhlašuje grantovou výzvu v rámci nového programu Stronger Roots. Podpoří v ní české, slovenské a maďarské neziskové organizace, které chtějí aktivně oslovovat občany a vytvářet si pevnější vztahy se svými příznivci a podporovateli. Program Stronger Roots společně realizují Nadace OSF, český think-tank Glopolis, slovenská Nadácia otvorenej spoločnosti a maďarská NIOK Foundation. Jeho cílem je posílit odolnost a stabilitu neziskových organizací v Česku, Maďarsku a na Slovensku a přispět k jejich většímu propojení se společností.

Současná grantová výzva je otevřena všem organizacím, které chtějí oslovit své existující příznivce či nové skupiny občanů, zjistit jejich potřeby a názory, reflektovat tato zjištění ve své práci a postupně si vytvořit stabilnější základnu podporovatelů. V angličtině se pro toto cílené budování okruhu příznivců používá název “constituency building”. Projekty se mohou zaměřit například na uspořádání veřejné kampaně, crowdfunding, vytvoření a realizaci nové komunikační či fundraisingové strategie, profesionalizaci práce na sociálních sítích, vytvoření systému vztahů s individuálními dárci, transformaci organizace s cílem lépe reflektovat potřeby svých klientů a mnohé další aktivity.

Uzávěrka výzvy je 15. října 2019 ve 13:00. Žádosti se podávají online v angličtině. Všechny potřebné podrobnosti najdete na stránkách Nadace OSF.

 

Státní dotační politika 2019: Ještě horší, než jsme doufali?

Autor: Redakce UNO. Čtvrtek 25. října 2018.

Read morePo jednání vlády dne 17. 10. 2018 vystoupil na tiskové konferenci pan premiér a současně i předseda Rady vlády pro NNO Andrej Babiš s informací, že byla schválena dotační politika NNO pro rok 2019 a že výše financování NNO by měla být 7,2 miliard Kč. Vyjmenoval, komu všemu se přidává, zapomněl ale dodat, že oproti roku 2016 by dotace poklesly o 679 milionů Kč. Na druhé straně se uvádí srovnání s rokem 2018, pro který nemohou být data úplná, i v tomto roce zřejmě došlo k poklesu ve srovnání s dostupnými daty roku 2016.

Data za rok 2017 nebyla vládou schválena vůbec a nejsou proto veřejně dostupná. Pokles oproti tomuto roku je však ještě mnohem vyšší. V průběhu letošního roku jsme si jako členové Rady vlády pro NNO kladli otázku, proč byl standardní Rozbor financování NNO připravovaný již po několik let Centrem pro výzkum NS při MU Brno vládou zamítnut. Data z této studie sice v mediálním prostoru kolují, nejsou však oficiální. V souvislosti s usnesením vlády č. 668 ze 17. 10. 2018 se účel zamítnutí objasnil. Vláda nemá zájem o existenci veřejně dostupných dat z oblasti NNO, aby mohla manipulovat a mlžit.

celý článek

   

V Olomouci se představí Grantová laboratoř Nadace Vodafone

Autor: Redakce UNO. Středa 13. června 2018.

pozvanka vodafoneV pondělí 18. června od 10.00 do 12.00 hod. pořádá v Olomouci Nadace Vodafone ve spolupráci s naší Unií komorní setkání spojené se snídaní, v rámci kterého bychom zástupcům neziskových organizací Olomouckého kraje rádi představili grantový program Laboratoř Nadace VodafonePodrobnosti najdete v přiloženém letáku.

Zveme na setkání především ty neziskové organizace, které se věnují následujícím oblastem: prevenci bezdomovectví, podpoře nízkoprahového a sociálního bydlení (pro mladé lidi, samoživitelky), dostupnosti zdravotní a sociální péče pro lidi bez domova, integraci osob z ohrožených lokalit (chudoba, menšiny), práci se závislými osobami (alkohol, drogy, herní automaty apod.), práci s národnostními menšinami, včetně migrantů, práci s mládeží ze zařízení náhradní rodinné péče, zvyšování kvalifikace pro trh práce a práci se sociálně vyloučenými skupinami.

Počítáme s účastí 15 – 20 zástupců neziskových organizací. V případě vašeho zájmu kontaktujte do pátku 15. 6. 2018 paní Jolanu Hájkovou, Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript z Nadace Vodafone, která potvrdí vaši účast.

 

Nadace Via: Dýcháte pro svou komunitu? My budeme dýchat pro vás

Autor: Redakce UNO. Středa 28. března 2018.

viargb-zakladnilogokpouzitivjpg-kopieChcete se propojit s lidmi kolem sebe a společně rozhýbat život ve svém okolí? Máte zajímavý nápad na změnu? Právě pro vás je tu program Živá komunita Nadace Via! Podpoříme aktivní lidi, kteří svými různorodými aktivitami upevní a rozhýbou vztahy v místě, kde žijí a kde to mají rádi. A to nejen finančně grantem až do výše 80 000 Kč, ale i zdvojnásobením výtěžku vaší dárcovské kampaně (celkově tedy můžete získat až 100 000 Kč), konzultacemi, tematickým vzděláváním a společným sdílením zkušeností a zážitků. 

Uzávěrka je průběžná, program běží do vyčerpání financí k rozdělení, momentálně je k dispozici 1 500 000 Kč. Více zjistíte zde.

   

Strana 3 z 13