Svátek má Rostislav
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

granty

MAS Moravská cesta vyhlašuje výzvu Programu rozvoje venkova

Autor: Administrator. Čtvrtek 22. prosince 2016.

Read moreMAS Moravská cesta vyhlásila pro místní žadatele výzvu Programu rozvoje venkova, které podpoří následující oblasti: Investice do rostlinné a živočišné výroby, Podpora zpracování a uvádění na trh zemědělských produktů, Podpora oživení řemesel, živností, malých a středních firem a služeb, Podpora investic do lesnických technologií a Ochrana melioračních a zpevňujících dřevin. 

Výzva vychází ze Strategie komunitní vedeného místního rozvoje s názvem „Demê furt dopředô a necófnem”, která byla předložena jako první v Olomouckém kraji Ministerstvu pro místní rozvoj k hodnocení, po úpravách a doplnění byla schválena dne 1. 11. 2016. Stala se 11. podpořenou strategií v celé České republice.

celý článek

 

Olomoucký kraj vyhlásil dotační programy pro rok 2017

Autor: Marcela Vystrčilová. Čtvrtek 22. prosince 2016.

logo-krajeZastupitelstvo Olomouckého kraje schválilo v pondělí 19. prosince dotační programy z rozpočtu kraje na rok 2017. Všeobecné informace k dotačním programům naleznete v obecné části stránek Olomouckého kraje, kde jsou uvedeny všechny typy variabilních vzorových dokumentů. Seznam dotačních programů obsahuje základní informace pro konkrétní dotační programy a dotační tituly.

Každý vyhlášený dotační program je samostatně zveřejněn v Přehledu vyhlášených dotačních programů a také na úřední desce kraje. Podrobné informace najdete v tomto článku.

 

Město Šumperk podpoří neziskové aktivity i v příštím roce

Autor: Administrator. Pondělí 12. prosince 2016.

kurzyMěsto Šumperk vyhlásilo výzvu k podávání žádostí o poskytnutí dotace z programu Podpora neziskových akcí. Účelem dotačního programu je poskytnutí dotace na pokrytí části neinvestičních nákladů spojených s realizací jednorázových projektů. Podrobnosti k žádostem a termínům podávání najdete zde.

Celoroční činnost organizací, které pracují s dětmi nebo ve zdravotně sociální oblasti, město Šumperk podpoří v programu Podpora celoroční činnosti. Podrobnosti k němu si přečtěte tady.

   

Sportovní kluby získají od kraje další dotace na mládežnický sport

Autor: Redakce UNO. Pondělí 12. září 2016.

Read morePřes 4 a půl milionu korun rozdělí olomoucké hejtmanství mezi sportovní kluby a oddíly v regionu. Finance získané od Českého olympijského výboru budou použity na podporu sportovní činnosti dětí a mládeže v roce 2016. Olomoucké hejtmanství k 10. srpnu obdrželo celkem 147 žádostí, z nich jen 19 nesplnilo podmínky dotačního programu. 

„O finance mohly žádat kluby a oddíly, jejichž hlavní činností je zabezpečení sportovní činnosti dětí a mládeže. Jedná se tedy o sportovce až do dovršení juniorského věku, podle pravidel jednotlivých sportovních disciplín a soutěží. Finance v letošním roce obdrží celkem 128 subjektů,“ uvedl náměstek hejtmana Radovan Rašťák. „Celkem dvacet dotací ještě musí schválit zářijové zastupitelstvo,“ dodal náměstek pro sport.

celý článek

 

Pomozte dětem, projekt České televize a Nadace rozvoje občanské společnosti, vyhlašuje veřejné výběrové řízení 19. ročníku sbírky

Autor: Redakce UNO. Pondělí 05. září 2016.

Read morePomozte dětem, projekt České televize a Nadace rozvoje občanské společnosti, vyhlašuje veřejné výběrové řízení 19. ročníku sbírky. Oprávněnými žadateli jsou nestátní neziskové organizace, oblastí podpory ohrožené a znevýhodněné děti do 18 let. Jelikož uzávěrka žádostí je již 30. září, je pro žadatele připraven na 15. září seminář. Podrobné informace k výběrovému řízení a přípravnému semináři uvádíme níže.

celý článek

   

Strana 6 z 13