Svátek má Oto
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Sociální sekce

Středisko SOS vyhlašuje sbírku lžic a lžiček pro potřebné

Autor: Redakce UNO. Neděle 09. června 2019.

Logo SOSOlomoucké Středisko SOS pro vzájemnou pomoc občanů, z.s. pořádá po celý červen sbírku lžic a lžiček - Lžičkobraní. "Přijímáme lžíce malé, velké, hliníkové i nerezové. Předáme je Charitě Olomouc, která v akutních případech poskytuje lidem stravu," říká za spolek Iveta Věrná.

Lžíce můžete přinášet do provozoven Střediska SOS v Olomouci - Praskova 16, Kateřinská 10, Slovenská 8 ve všední den od 9 do 17 hodin a v sobotu od 8 do 12 hodin. A mějte na paměti, že žádný dobrý skutek nezůstává bez odměny!

 

Slabozraká grafička Markéta Evjáková vystavuje v Olomouci

Autor: Redakce UNO. Středa 13. března 2019.

Read moreSjednocená organizace nevidomých a slabozrakých České republiky - Oblastní odbočka Olomouc srdečně zve na vernisáž výstavy slabozraké grafičky Markéty Evjákové. Ta proběhne v prostorách čajovny Té & Café Kratochvíle, Sokolská 36, Olomouc ve středu 3. dubna 2019 od 16 hodin, vstupné je zdarma. Hudební doprovod obstarají studenti Konzervatoře Evangelické akademie Simona Stejskalová, Kateřina Heinzová a Václav Hikl. Výstava v čajovně Kratochvíle vydrží do konce dubna.

Výstava prací Markéty Evjákové je součástí 25. ročníku Dnů umění nevidomých na Moravě. Tento festival zrakově postižených umělců a souborů, jejichž jsou nevidomí a slabozrací rozhodujícími činiteli, každoročně od roku 1995 pořádá Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých ČR v období jara a léta ve vybraných městech především střední, severní a východní Moravy. 

celý článek

 

Potravinové banky v loňském roce shromáždily téměř 4200 tun potravin

Autor: Redakce UNO. Pondělí 11. února 2019.

2927 logo-potrav-rgbČeská federace potravinových bank uveřejnila výsledky své činnosti za rok 2018. Potravinové banky spolupracovaly s 617 odběratelskými neziskovými organizacemi po celé České republice a potravinovou pomoc obdrželo přes 100 000 osob.  V České republice aktuálně funguje 15 potravinových bank a logistické centrum v Modleticích u Prahy. Banky mají celkem 52 zaměstnanců, kterým v loňském roce prošlo pod rukama 4 127 tun potravin a drogerie.

Potraviny banky získávají od potravinových řetězců, z potravinových sbírek, evropského programu potravinové a materiální pomoci, od pěstitelů a producentů. Celý článek...

   

Taneční soubor DenC a Divadlo LOPOTA probudí v Olomouci anděly

Autor: Administrator. Středa 16. ledna 2019.

Read moreTaneční soubor DenC a Divadlo LOPOTA při denním stacionáři DC 90 Topolany vás srdečně zvou na dvě taneční představení a divadelní inscenaci „Andělských křídel šumění“, které se uskuteční v prostorách spolku Křižovatka Olomouc (Dolní náměstí 25/40, vchod z ulice Uhelná, vedle pasáže Masné krámy). Akce se koná v pátek 22. února v 16:30. Inscenace "Andělských křídel šumění" je netradiční dramatizací tradičního vánočního příběhu o narození Ježíška. Snoubí v sobě klasický biblický příběh, poezii Jana Skácela, popkulturní odkazy a absurdní humor. Svým názvem inscenace odkazuje na výstavu "Šumění andělských křídel", která na přelomu let 2016/2017 probíhala v Muzeu umění Olomouc, v rámci které byla inscenace uvedena v doprovodném programu.

celý článek

 

Kupte si bílou pastelku „umění žít ve tmě“

Autor: Administrator. Úterý 09. října 2018.

Read moreVe středu 17. října proběhne u příležitosti Mezinárodního dne bílé hole již 19. ročník celonárodní veřejné sbírky Bílá pastelka. Pastelka bílé barvy připomíná bílou hůl a život zrakově postižených. Bílá hůlnení jen symbolem slepoty, ale je především symbolem důstojného života nevidomých a důležitý prostředek na cestě k samostatnosti. Občané Olomouce, stejně jako obyvatelé jiných měst na celém území republiky, budou mít příležitost koupit si bílou pastelku a podpořit služby pro zrakově postižené, které poskytuje obecně prospěšná společnost Tyfloservis a zapsaný spolek Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých ČR. Regionální střediska obou organizací sídlí v Olomouci na ulici I. P. Pavlova 69 (budova Jalta, tel: 585 428 111). Bezplatné služby jsou dostupné všem, kteří mají v dospělém věku vážné potíže s viděním.

celý článek

   

Strana 3 z 12