Svátek má Oto
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Sociální sekce

Osamělí lidé oslavili Vánoce v olomoucké restauraci Fontána

Autor: Administrator. Úterý 27. prosince 2016.

Read moreNa Štědrý den připravují pracovníci Střediska SOS pro vzájemnou pomoc občanů, z.s. vánoční posezení s lidmi bez vlastního rodinného zázemí, a to již od roku 1990. Letošní setkání proběhlo v krásném prostředí slavnostně vyzdobené restaurace Fontána ve Smetanových sadech. Pro čtyřicet pět účastníků bylo připraveno tradiční štědrovečerní pohoštění. Byli zde také přítomni řeholníci (opět z řádu kapucínů), kteří pravidelně přicházejí připomenout smysl a důvod oslav vánočních svátků. K příjemné pohodě také přispěli živou hudbou dobrovolní hudebníci a milá zpěvačka Anička.

celý článek

 

Dny umění nevidomých na Moravě zvou na výstavu i recitál

Autor: Administrator. Pátek 20. května 2016.

Read moreV rámci 22. ročníku festivalu Dny umění nevidomých na Moravě  jste zváni na výstavu obrazů slabozraké britské malířky Sally Booth a recitál nevidomé klavíristky Ráchel Skleničkové. Výstavu děl Sally Booth pořádají Knihovna města Olomouce a Oblastní odbočka Sjednocené organizace nevidomých a slabozrakých ČR v prostorách pobočky Knihovny města Olomouce na Brněnské ulici od 2. do 28. června 2016. Pořadatelé vás srdečně zvou na výjimečné ztvárnění světa kolem nás "očima" těžce zrakově postižené malířky.

Recitál nevidomé klavíristky Ráchel Skleničkové se koná v Mozartově sále v budově Moravské filharmonie (vchod z Divadelní ul.) ve středu 8. června 2016 od 18:00. Zazní skladby J. S. Bacha, W. A. Mozarta, B. Smetany, V. Nováka, F. Liszta a F. Chopina. Vstupenky v jednotné ceně 50,- Kč k dostání na místě před koncertem nebo předem po domluvě na tel: 585 427 750.

celý článek

 

TyfloCentrum poprvé na olomouckém půlmaratonu

Autor: Administrator. Středa 18. května 2016.

Read moreSháníte na poslední chvíli registraci na červnový Mattoni 1/2Maraton Olomouc? Několik posledních registrací můžete zakoupit v TyfloCentru Olomouc. Získáte tím vedle radosti z vlastního sportovního výkonu možnost zažít i dobrý pocit z pomoci. Peníze, které se prodejem startovních čísel získají, použije TyfloCentrum na sportovní aktivity pro těžce zrakově postižené. Volná jsou čísla v rodinném běhu i v hlavním závodu.

celý článek

   

Jarní novinky z Amelie

Autor: Administrator. Pondělí 16. května 2016.

Amelie 10 letAmelie, nabízející psychosociální pomoc onkologicky nemocným a jejich blízkým, oslaví letos desátý rok své činnosti. Nyní vydala nový informační zpravodaj, z nějž se dozvíte vše důležité ze života Amelie v uplynulém i budoucím období. K dispozici je malé ohlédnutí za výsledky roku 2015, ale i to, co je v Amelii nového. A že toho není málo: kromě Center a dobrovolnického programu v roce 2016 Amelie realizuje arteterapii, vzdělávání, Linku Amelie i Tématické měsíce. Připravuje nejen nové aktivity v Centrech, ale také rozšíření Tématických měsíců do regionů a dva zbrusu nové projekty – výzkum psychosociálních potřeb onkologicky nemocných a brožuru k návratu do zaměstnání po onkologické nemoci. Newsletter s bližšími informacemi je k dispozici zde.

 

Novinky i tradice činnosti olomouckého Onko klubu Slunečnice

Autor: Redakce UNO. Pondělí 04. dubna 2016.

Read moreLetošní rok je patnáctým rokem činnosti Onko klubu Slunečnice. A začátkem jubilejního roku došlo v našem klubu, který je kolektivním členem Ligy proti rakovině, k významné organizační změně. K 1. lednu letošního roku se stal jednadvacátým klubem seniorů, jejichž zřizovatelem je statutární město Olomouc. Získal vlastní sídlo v prostorách klubu na Polské ulici i možnost zapojit se do kulturních, vzdělávacích a jiných akcí pořádaných Magistrátem města Olomouce pro seniory nebo jinými kluby seniorů.

V průběhu ledna až března se mimo pravidelných sportovních a tělovýchovných aktivit klub uspořádal řadu dalších akcí. V únoru a březnu to byly již tradiční sobotní návštěvy Lázní Slatinice s procedurami a obědem v lázeňské restauraci. I při jednodenním pobytu si naše členky užily klid a pohodu při masážích, koupelích či rašelinových zábalech.

celý článek

   

Strana 4 z 12