Svátek má Marcela
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Sociální sekce

Zapojte se do Tulipánového měsíce. Amelie hledá dobrovolníky

Autor: Administrator. Pondělí 25. ledna 2016.

tm2016 logo nazevAmelie, spolek pro psychosociální pomoc onkologicky nemocným a jejich blízkým, pořádá v březnu už tradiční kampaň s názvem Tulipánový měsíc a mottem "Přivolejme s jarem i naději." Tulipánový měsíc 2016 má tři části a pro realizaci části "Žijeme zde spolu" hledá Amelie dobrovolníky na spolupráci. Můžete něco nakreslit, vyrobit, pomoci v zázemí, fotografovat a nebo pomoci přímo v nemocnici. Bez dobrovolníků - tedy bez vás to nepůjde!

Realizace bude probíhat v Liberci, Nové Vsi pod Pleší, Olomouci, Praze, Příbrami a Rakovníku a další místa jsou v jednání. Pro kontakty a bližší popis se podívejte na web Amelie.

 

Středisko SOS vyhlašuje vánoční sbírku pro osamělé Olomoučany

Autor: Administrator. Pondělí 30. listopadu 2015.

Provozovna Střediska SOSS blížícím se adventem začínají i ve Středisku SOS pro vzájemnou pomoc občanů v Olomouci přípravy k uskutečnění projektu Vánoce pro osamělé, což znamená pro pracovníky střediska a ochotné dobrovolníky přichystat vánoční balíčky. Ty pak budou roznášet osamělým a nemocným seniorům, kteří již na tuto milou pozornost mnohdy přímo čekají. Kromě této služby bude připraveno posezení na Štědrý den v restauraci Fontána, kde lidé bez rodinného zázemí stráví a prožijí alespoň částečně vánoční atmosféru klidu a pohody.

"Aby bylo možno tuto radost z dárků a pohoštění připravit, obracíme se na veřejnost s prosbou o pomoc. Přijímáme vánoční pečivo, cukroví, ovoce, čaje, trvanlivé potraviny a hygienické potřeby, avšak nejlépe do 17. prosince," vyzval pracovník střediska Jan Kučera. Tyto věci přijímají obě provozovny střediska, v Praskově ulici 16 (nedaleko tramvajové zastávky U Bystřičky) a v Rooseveltově 9, otevřeno je v pondělí až pátek od 9 do 18, v sobotu od 8 do 12 hodin.  

 

Amelie rozšiřuje dobrovolnický program a hledá nové zájemce

Autor: Redakce UNO. Pondělí 02. listopadu 2015.

Read moreOlomouc – Nezisková organizace Amelie poskytuje bezplatnou psychosociální pomoc dospělým onkologicky nemocným a jejich blízkým již od roku 2006. Již ve dnech 19. až 21. listopadu se mohou zájemci o dobrovolnický program olomoucké Amelie, který se zaměřuje na pomoc onkologicky nemocným a jejich blízkým, těšit na školení nových dobrovolníků. Olomoucká pobočka této neziskové organizace se navíc letos dočkala rozšíření svých kapacit.

celý článek

   

Týden rané péče bude i v Olomouci

Autor: Administrator. Pondělí 02. listopadu 2015.

Read moreOd pondělí 9. listopadu bude probíhat Týden rané péče pořádaný Společností pro ranou péči. Podpoří službu rané péče, která je v České republice poskytována již 25 let. Pod mottem "Domov je doma" se skrývá poslání podpořit rodiče v obtížné životní situaci v péči o dítě se speciálními potřebami tak, aby mohlo zůstat tam, kde je mu nejlépe, doma v rodičovské náruči.

celý článek

 

Amelie zve na benefiční bazárek

Autor: Administrator. Pondělí 19. října 2015.

bba plakatSrdečně vás zveme na Benefiční bazárek Amelie, který vypukne ve středu 21. října od 16 hodin v Centru Amelie Olomouc. Těšit se můžete především na šperky, oblečení, ruční výrobky, knihy i všelijaké milé drobnosti za symbolické ceny. Přijďte si udělat radost a zároveň tím podpořit naše aktivity!

   

Strana 5 z 12