Svátek má Marek
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Sociální sekce

Středisko SOS pořádá sbírku pánského zimního ošacení, obuvi a spacích pytlů pro lidi v nouzi

Autor: Redakce UNO. Pátek 16. října 2015.

Read moreExtrémní vedra pominula a začíná období, kdy postupně nahradíme trička teplými bundami a rukavicemi. Proto se olomoucké Středisko SOS pro vzájemnou pomoc občanů také letos obrací na Olomoučany s prosbou o solidaritu s potřebnými lidmi. "V podzimních měsících se prudce zvyšuje potřeba hlavně pánského teplého ošacení, obuvi, ale také spacích pytlů, přikrývek a ručníků. Těchto věcí máme trvalý nedostatek," informuje pracovník střediska Jan Kučera a dodává: "Rádi dary od spoluobčanů bezplatně předáme osobám, které žijí v prokazatelné nouzi."

celý článek

 

Přijďte se seznámit se světem nevidomých

Autor: Redakce UNO. Pondělí 12. října 2015.

Read moreSjednocená organizace nevidomých a slabozrakých ČR – oblastní odbočka a Prodejna Tyflopomůcek, TyfloCentrum Olomouc, o.p.s. a Tyfloservis, o.p.s. Olomouc pořádají u příležitosti Dne nevidomých v pátek 13. listopadu 2015 od 9:00 do 16:00 hodin v objektu I. P. Pavlova 69, Olomouc (v areálu Jalta) DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ. Zveme širokou veřejnost, žáky, studenty a pedagogy škol a obzvláště Vás, kdo špatně vidíte a nevíte si občas rady, jak řešit některé situace.

celý článek

 

Pojďme si hrát společně. SPRP slaví 25 let profesionální rané péče

Autor: Administrator. Středa 30. září 2015.

logo-srp-RMilí příznivci, přátelé, rodiče i prarodiče, přijďte si s námi zařádit a rozzářit rybníček v pátek 9. října od 16:00 hod. ve Smetanových sadech v Olomouci na akci s názvem "Pojďme si hrát společně", která proběhne v rámci oslav čtvrtstoletí profesionální rané péče v Česku. Výtěžek z této akce tentokráte pořádající Společnost pro ranou péči použije na chodítko Upsee pro děti - klienty.

Upsee je zařízení, díky kterému mohou děti s těžkým tělesným či kombinovaným postižením stát a pohybovat se s pomocí dospělé osoby. Mohou tak zažít pocit chůze a pohybu ve vertikální poloze. Máme ve Středisku jedno, ale nestačí, je skvělé! Na videu Boženky uvidíte, jak se používá - zde.

   

Krása pro oči i ruce na výstavě (Ne)viditelná Olomouc

Autor: Administrator. Úterý 29. září 2015.

Read moreJaký je na omak mech, jak voní? Na tuto a mnohé další otázky najdete odpověď na výstavě (Ne)viditelná Olomouc, která je až do prosince 2015 k vidění v Olomouci na ulici Křížkovského 5. Zajímavou expozici florálních objektů mohli vidět návštěvníci letní Flóry. Ti, kteří to nestihli, nebo si chtějí prohlédnout tato umělecká díla znovu, mohou navštívit právě (Ne)viditelnou Olomouc. Všechny objekty lze vnímat hmatem a čichem a některé i sluchem.

Autory prací jsou studenti lednické Zahradnické fakulty Mendlovy univerzity v Brně pod vedením Ing. Jiřího Martinka, Ph.D., proděkana Zahradnické fakulty. Objekty vznikly na popud Svazu květinářů a floristů ČR v rámci projektu Květiny čtyřmi smysly, který podpořilo Ministerstvo zemědělství.

celý článek

 

Jeden dar pomůže nevidomým hned dvakrát

Autor: Administrator. Středa 26. srpna 2015.

Read moreTyfloCentrum Olomouc získalo koncem loňského roku darem 20 000 korun. Na tom by nebylo nic až tak zajímavého, kdyby tento dar nepomohl cílové skupině nevidomých a slabozrakých hned dvakrát. Ptáte se, jak je to možné?  Je to tím, že dar věnovala Československá obchodní banka na mzdu silně slabozrakého keramika Luboše a také na potřebný materiál. Díky tomu bylo možné udržet jeho pracovní místo a Luboš v průběhu tohoto roku tvořil keramiku.

celý článek

   

Strana 6 z 12