Svátek má Marek
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Sociální sekce

Charita Konice slouží i v horkých dnech

Autor: Administrator. Čtvrtek 23. července 2015.

Read morePečovatelky a ošetřovatelky Charity Konice v těchto extrémních vedrech upozorňují své klienty na nutnost dodržování pitného režimu, radí, jak v bytech klientů správně větrat a varují před přetěžováním organismu velkou fyzickou námahou. Horko sužuje i seniory v Domě pokojného staří v Bohuslavicích, kde si situace vyžádala některá provozní opatření, častější kontroly zdravotního stavu a zvýšený dohled nad ubytovanými seniory. Ani charitní pracovníci v Bohuslavicích či v terénu to ale v horku nemají jednoduché.

"Nezaznamenali jsme zatím žádné větší problémy u klientů v domácí péči. Zatím všichni vše zvládají dobře, ale jsme na pozoru a snažíme se jim připomínat hlavně pití dostatku tekutin," popisuje situaci vedoucí terénní pečovatelské služby Naděžda Páleníková.

celý článek

 

Amelie otevírá nové centrum pro onkologicky nemocné

Autor: Redakce UNO. Pondělí 13. července 2015.

Read moreJiž ve čtvrtek 16. července čeká olomouckou pobočku neziskové organizace Amelie, která pomáhá žít život s rakovinou již od roku 2006, otevření Centra Amelie Olomouc v nových prostorách. Vedle psychologického a sociálního poradenství připravuje nové centrum i program pro širší veřejnost.

celý článek

 

Rekord se podařil – 24 hodin na vozíku splněno

Autor: Redakce UNO. Pondělí 22. června 2015.

Read moreRudolfovou alejí v Olomouci se v pátek 19. června od 9:00 až do sobotního rána 20. červnado 9:00 hod. proháněly dnem i nocí skupiny lidí všech věkových i váhových kategorií na invalidním vozíku. Proběhl zde 2. ročník Olomoucké štafety na vozíku. Davovému šílenství podlehlo celkem 521 účastníků. Každý ujel vzdálenost 250 metrů, tj. minimálně 130,25 kilometrů. Skutečně najetá vzdálenost je však mnohem delší, protože sportovně založené povahy absolvovaly okruh opakovaně. Zejména je nutné ocenit zápal týmu sledge hokejistů z týmu SOHO Olomouckých kohoutů, kteří vytrvale kroužili po trati v náročných nočních hodinách od 2 do 6 ráno.

celý článek

   

Květinový den v Olomouci přispěl na léčbu rakoviny

Autor: Redakce UNO. Pondělí 22. června 2015.

Read moreOnko klub Slunečnice je organizace sdružující ženy z Olomouce a jejího okolí, které onemocněly rakovinou prsu. Má dnes přes 70 členek. Do vínku si dal vytvářet podmínky pro kulturní, tělovýchovné, turistické, relaxační vyžití i vzdělávání svých členek a tím je zapojit do plnohodnotného života společnosti.  

Tradičně již od svého vzniku, letos již počtrnácté, se naše členky podílejí i na průběhu veřejné sbírky Českého dne proti rakovině (tzv. Květinového dne), pořádané Ligou proti rakovině Praha.

celý článek

 

Středisko SOS pořádá sbírku stanů a spacích pytlů

Autor: Redakce UNO. Pátek 05. června 2015.

Read moreKoupili jste si na dovolenou nový stan a staré "áčko" vám zbytečně doma zabírá místo? Můžete je věnovat spolu se spacími pytli olomoucké humanitární organizaci Středisko SOS pro vzájemnou pomoc občanů. Jeho pracovníci váš dar předají terénním sociálním pracovníkům Charity Olomouc.

celý článek

   

Strana 7 z 12