Svátek má Marek
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Sociální sekce

Zážitková výstava (Ne)viditelná Olomouc pokračuje

Autor: Hynek Pečinka. Úterý 10. února 2015.

Read moreVýstava (Ne)viditelná Olomouc, přibližuje návštěvníkům život nevidomých na vlastní kůži. Poznají, jak se žije nevidomým v hanácké metropoli. V absolutní tmě si vyzkouší, jaké to je, pohybovat se po rušném městě bez zrakových vjemů. Zažijí tak, jak lze slyšet Olomouc, cítit Olomouc a hmatat Olomouc. Cílem dlouhodobé výstavy je jednak představit široké veřejnosti život nevidomých a jednak propagovat výrobky a služby sociální firmy Ergones a sociálních služeb pro nevidomé a slabozraké, které TyfloCentrum zajišťuje.

Původně měla výstava končit k 31.1.2015. Nyní se ji však podařilo prodloužit minimálně do 31.12.2015.

celý článek

 

setkání sociální sekce UNO

Autor: Administrator. Čtvrtek 19. června 2014.

Setkání sociální sekce UNO se uskuteční 24.6.2014 od 14,00 na obvyklém místě Oblastní unie neslyšících, Jungmannova 25 Olomouc

 

Olomoucká vozíčkářská štafeta 2014

Autor: Administrator. Pátek 06. června 2014.

Read moreTrend vozíčkářů Olomouc, Město Olomouc, PIM (Prague International Marathon), Univerzita Palackého a další připravují v předvečer Olomouckého půlmaratonu první ročník Olomoucké vozíčkářské štafety   a srdečně zvou širokou veřejnost k účasti na této akci.

Přijďte se  aktivně zúčastnit neobvyklé štafety, kdy se spojí dva světy v jeden jediný.
Zapojte se do 1.ročníku Štafety na vozíku!

Akce se koná v pátek 20. 6. 2014  od 13.00 do 18.00 hodin ve Smetanových sadech (hlavní park Flory – vedle pavilonu A )

celý článek

   

Neviditelná Olomouc už 1000krát

Autor: Administrator. Sobota 01. února 2014.

Read moreVýstavu (Ne)viditelná Olomouc, kterou pořádá TyfloCentrum Olomouc, o.p.s. za podpory nadace Partnerství programu Švýcarsko - České spolupráce, vidělo za čtyři měsíce jejího trvání přes 1000 návštěvníků. Provoz výstavy byl zahájen na začátku srpna letošního roku a má za úkol seznamovat širokou veřejnost s problematikou zrakového postižení.

Výstava (Ne)viditelná Olomouc se snaží zážitkovou formou přiblížit návštěvníkům z řad široké veřejnosti problematiku zrakově postižených. Výstava se skládá ze světlé části, kde si návštěvníci mohou prohlédnout hry a pomůcky pro zrakově postižené, nebo zakoupit výrobky sociální firmy Ergones či některé z dalších neziskových organizací Olomouckého kraje. Ve tmavé části, se poté návštěvníci projdou historickou a současnou Olomoucí. Do dnešních dnů využilo možnost prohlédnout si Olomouc netradičním způsobem přes jeden tisíc návštěvníků a stále přicházejí noví.

celý článek

 

Vánoce pro osamělé

Autor: Administrator. Středa 04. prosince 2013.

Read moreOlomoucká nezisková organizace Středisko SOS pro vzájemnou pomoc občanů letos bude opět připravovat a roznášet vánoční balíčky pro osamělé a nemohoucí seniory. Také ty, čtenáři těchto řádek, můžeš darovat vánoční radost člověku bez vlastního rodinného zázemí.

„Drobné dárky, hygienické potřeby, trvanlivé potraviny a vánoční cukroví můžete přinášet po celý advent do našich provozoven v Praskově 16 a v Rooseveltově 9. Máme otevřeno denně od 9 do 18 hodin a v sobotu od 8 do 12 hodin,“ informuje pracovnice střediska Iveta Věrná. „Více než sto balíčků budeme připravovat

celý článek

   

Strana 9 z 12