Svátek má Zikmund
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Sociální sekce

Zahájení projektu „Podpora pracovníků se zdravotním postižením a posílení kapacity TyfloCentra Olomouc, o.p.s.“

Autor: Administrator. Pondělí 20. května 2013.

1.3.2013 byl zahájen dvouletý projekt TyfloCentra Olomouc podpořený z Blokového grantu - Fondu pro nestátní neziskové organizace Programem švýcarsko-české spolupráce, který v České republice zprostředkovává Nadace Partnerství. Projekt se zaměří na vyšší nezávislost TyfloCentra na grantech a dotacích a cíleně podpoří rozvoj sociální firmy Ergones, která je doplňkovou činností TyfloCentra. Projekt má dvě hlavní aktivity.

celý článek

 

Zápis ze setkání sociální sekce UNO dne 8.1.2013

Autor: Zdeněk Beil. Pondělí 04. února 2013.

Program:

1. Kontrola úkolů  z  5. 12. 2012
- NNO z Jesenicka a Šumperka se ohledně účasti jejich zástupce na jednáních sekce zatím neozvaly, budeme řešit na Sněmu UNO 2013, úkol trvá
- Odeslat  dopis sekce na nové vedení Ol. kraje, po odsouhlasení připomínek úkol trvá

celý článek

 

Zpráva sociální sekce UNO za rok 2012

Autor: Zdeněk Beil. Neděle 03. února 2013.

Sociální sekci UNO z počátku roku vedla paní Iva Síbrová, která k datu 30.4.2012 odstoupila. Ve funkci předsedy ji nahradila Mgr. Ivana Herzogová, později provdaná Svobodová. Z důvodu nástupu na mateřskou dovolenou pí Svobodové byli k datu   14.11.2012 pověření vedením sekce Milan Langer jako předseda a Zdeněk Beil jako místopředseda. Sekce měla formálně 15 členů, z nichž byla aktivní jen část.

celý článek

   

STATUT SOCIÁLNÍ SEKCE

Autor: Administrator. Pátek 05. října 2012.

STATUT SOCIÁLNÍ SEKCE ke stažení ZDE.

 

PRŮVODCE SOCIÁLNÍ PROBLEMATIKOU - Změny v sociálním systému od roku 2012

Autor: Redakce UNO. Neděle 17. června 2012.

Brozura-socialni-probOd roku 2012 dochází k výrazným změnám v sociálním systému České republiky. Veškeré služby v oblasti zaměstnanosti, státní sociální podpory, pomoci v hmotné nouzi i dávek pro osoby se zdravotním postižením lze vyřídit na takzvaných jednotných výplatních místech, což je 423 kontaktních pracovišť a 26 detašovaných Úřadů práce ČR. Byla zavedena větší podpora zaměstnavatelů zdravotně postižených osob, veřejná služba, sociální karta a mnoho dalších novinek.

Právě proto vznikla tato publikace, jejíž snahou je pomoci osobám se zdravotním postiženími zorientovat se v sociálním systému České republiky.

Brožura ke stažení ZDE

   

Strana 10 z 12