Svátek má Soňa
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

aktuality

Olomoucké forty v obležení davu zvědavců

Autor: Hynek Pečinka. Neděle 16. února 2014.

Read morePříznivé nezimní počasí, nedostatek sněhu na běžkování, zajímavé téma a sraz v dojezdu hromadné dopravy. To vše hrálo do karet olomouckým Přátelům přírody z klubu Malá liška, kteří na sobotu 8. února připravili tematickou vycházku po fortech, obranných pevnůstkách pocházejících z poloviny 19. století. Bylo jich postaveno přes dvacet, většina z nich stále existuje a některých se ujali nadšenci vracející jim původní podobu. Takzvaný fortový věnec, tehdy v polích za Olomoucí, nyní často už v zástavbě, má po obvodu přes 30 kilometrů. Na druhou únorovou sobotu ale byly vybrány jen tři pevnůstky - Lazecký a Křelovský fort XVII a pevnůstka u neředínského letiště. Mezi nimi vedou spojovací polní cesty, částečně se jde i přes obydlenou část města, takže se dá celá nenáročná trasa pěšky v pohodě zvládnout a kdo by se rozhodl v půlce odpojit, najde si zanedlouho zastávku autobusu.

celý článek

 

Únor 2014 s Malou liškou

Autor: malaliska.cz. Neděle 26. ledna 2014.

Read morePátek 7. února
Deskohraní – stolní hry pro velké i malé hráče
16:00 | Fox club (v prostorách klubu pro seniory), Javoříčská 2 – u zastávky tram 1, 4, 6 Okresní soud
Přijďte na setkání a posezení nad společenskými, deskovými i stolními hrami. Zrovna jsme nakoupili nové kousky! Chcete si přijít jen tak zahrát nějakou hru, kterou znáte, s dalšími hráči? Chcete přinést a zahrát si nějakou hru, kterou máte doma? Přijďte si to vyzkoušet.
Akci vede Michal Štrajt. Příspěvek na akci: členové klubu zdarma, hosté 20 Kč

celý článek

 

Setkání s knížkou: Fantaskní svět Julese Verna

Autor: Administrator. Středa 22. ledna 2014.

knizka verneI když se Jules Verne narodil v první půlce 19. století, je jeho odkaz stále docela aktuální. Předpověděl ve svých knihách soustu vynálezů a technických postupů, které lidstvo objevilo třeba až v nedávné době. Verneovky okouzlily snad každého, kdo se začetl. Pojďme si je, jejich autora a jeho život připomenout slovem i obrazem.

Těší se na vás Eva Sommerová.
Příspěvek na akci: členové klubu zdarma, hosté 20 Kč

Akce se koná v úterý 28. ledna 2014, 18:00 | Fox club (v prostorách klubu pro seniory) Javoříčská 2 – hned u zastávky tram 1, 4, 6 Okresní soud
Více zde: www.malaliska.cz/news/leden2014/

   

Malá liška – klub přátel přírody z Olomouce - program na leden 2014

Autor: Administrator. Čtvrtek 02. ledna 2014.

Read moreÚterý 14. ledna
Posed – setkání členů a příznivců
18:00 | Fox club (v prostorách klubu pro seniory), Javoříčská 2 – u zastávky tram 1, 4, 6 Okresní soud
Posezení našich členů a příznivců, na kterém se můžete s námi lépe poznat. Lze přijít i odejít průběžně mezi 18. a 20. hodinou. Dozvíme se, jak kdo strávil konec starého roku a co plánujeme v roce 2014.

Pátek 17. ledna
Večerní pochod na hrad Helfštýn
15:30 | sraz vlevo v hale hl. nádraží ČD v Olomouci
večerní přírodou až k hradbám středověkého hradu
V Lipníku nad Bečvou si projdeme historické centrum vystavěné rodem Pernštejnů. Pak se z Komenského sadů vydáme na trasu vedoucí na hrad Helfštýn (6 km), cíl je v restauraci Pod Hradem v Týně nad Bečvou. Zpět do Olomouce je možno jet z Týna autobusem, statečnější mohou pokračovat pěšky do Hranic (13 km), odtud jet domů vlakem. V Olomouci budeme nejpozději ve 22:30. Akci vedou Zdeněk Šupina a Radek Hrachovec

celý článek

 

jakou má naše město budoucnost?

Autor: Administrator. Pondělí 09. prosince 2013.

pozvanka debata 10 12 2013Civipolis, o.p.s. Vás zve na debatu "Jakou má naše město budoucnost" pořádanou v rámci debatních kulatých stolů "Olomouc očima Olomoučanů".

Debata se uskuteční 10.12.2013 od 17.30 hod. ve Vlastivědném muzeu v Olomouci.

   

Strana 4 z 23