Svátek má Rostislav
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

aktuality

Olomoučtí Přátelé přírody ochutnali podzimní Švábsko všemi smysly

Autor: Hynek Pečinka. Sobota 12. října 2013.

Read moreMETZINGEN/OLOMOUC - Zrakem, čichem, sluchem, hmatem i chutí - tak objevovali Přátelé přírody z olomouckého klubu Malá liška region Švábsko v jižní části Německa. Co je přivedlo právě sem? Již tři sezóny spolupracují se skupinou Přátel přírody z města Metzingenu, který leží zhruba uprostřed tohoto historického regionu, nyní rozděleného mezi Bavorsko a Bádensko-Württembersko. Během pěti dní od středy 2. října, co spolu Češi a Němci (nebo vlastně Švábové) strávili, poznávali přírodu, města, kulturu, zdejší životní styl a hlavně sebe navzájem. Po společných Velikonocích na Olomoucku to bylo druhé letošní setkání obou skupin. A opět velmi dobře hodnocené zkušenějšími účastníky i nováčky.

celý článek

 

Hodnocení projektu „Senioři bez hranic 2013“

Autor: Milada Šnajdrová. Sobota 12. října 2013.

Read moreProjekt „Senioři bez hranic“ uzavřel svůj druhý ročník. Od června do srpna navštívilo více než 600 seniorů 51 aktivit, které pro ně připravily olomoucké neziskové organizace zdarma.

„Senioři v letních měsících navštívili například výtvarné dílničky, workshopy o exotických zemích i o EU, semináře komunikačních dovedností, manipulace nebo finanční gramotnosti, měření tělesné zdatnosti na Fakultě tělesné kultury UPOL, výuku společenského tance, exkurzi do Botanické zahrady UPOL i putování za bylinkami, pochod za kulturními památkami i besedu s preventisty Městské Policie Olomouc nebo rekondiční a rehabilitační pohybové aktivity,“ říká autorka a koordinátorka tohoto výjimečného projektu Milada Šnajdrová a dodává: „Seniorům jsme nabídli také Dostaveníčko na Korunní pevnůstce, velmi aktuální promítání filmu Šmejdi a diskuzi s jeho autorkou i zajímavou exkurzi po Krajském úřadu, kde se účastníci setkali s panem hejtmanem, Radou Olomouckého kraje i ředitelem úřadu.

celý článek

 

vyšlo 5. číslo bulletinu Přátelé přírody

Autor: Hynek Pečinka. Neděle 29. září 2013.

Read moreMilí přátelé a stejně milí kolegové,

s koncem září je na světě letošní páté číslo bulletinu Přátelé přírody, opět plné zajímavých informací ze světa kolem nás i z našich proběhlých a plánovaných aktivit.

Na úvod vás zveme na pražské Setkání přátel přírody, dva delší články jsou pak věnovány aktuálním výsledkům mezivládního panelu ke klimatické změně, které jste jistě zachytili v médiích. Zabýváme se i tím, jak loni hlasovali naši poslanci o životním prostředí.

celý článek

   

Zápis do KROUŽKU TANCE A POHYBOVÝCH HER

Autor: Administrator. Sobota 24. srpna 2013.

Zapis deti 2013 zariKlub sportovního tance QUICK Olomouc, o.s. vás srdečně zve během měsíce září na Zápis Vašich dětí do KROUŽKU TANCE A POHYBOVÝCH HER, který je určen pro chlapce a dívky ve věku 6-16 let. Termíny zápisů jsou 13.9.2013, 18.9.2013 a 25.9.2013 vždy v 16:00 hod. v Sokolovně U Žida na ul. Sudova 21 v Olomouci – Nový Svět. Podrobné informace včetně kontaktních údajů naleznete ZDE.

 

AKCE PRO MLÁDEŽ: VYDEJTE SE NA TOULKY VESMÍREM

Autor: Duha Velké Medvědice. Úterý 20. srpna 2013.

toulky vesmiremDuha Velké Medvědice pořádá další akci v rámci projektu Get up! Tentokrát s účastníky nastartují rakety a vesmírné stroje a vydají se za hranice zemské atmosféry do tajuplného vesmíru! Akce je určena všem ve věku 12-16 let (s výjimkami na onou stranách po domluvě). Informace o akci i přihláškách naleznete v letáku ZDE.

   

Strana 6 z 23