Svátek má Jaroslav
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

aktuality

Malá liška – klub přátel přírody z Olomouce - Aktivity v září 2013 - příroda a kultura pro lidi všech velikostí

Autor: Administrator. Středa 14. srpna 2013.

Pátek 6. září: Deskohraní – společenské hry pro každého
16:00 | Fox club (v prostorách klubu pro seniory), Javoříčská 2 – u zastávky tram 1, 4, 6 Okresní soud
Přijďte na setkání a posezení nad společenskými, deskovými i stolními hrami. Chcete si přijít jen tak zahrát nějakou hru, kterou znáte, s dalšími zkušenými hráči? Chcete přinést a zahrát si nějakou hru, kterou máte doma? Přijďte si to vyzkoušet. Akci vede Michal Štrajt.
Příspěvek na akci: členové klubu zdarma, hosté 20 Kč

celý článek

 

Nové číslo bulletinu Přátelé přírody

Autor: Hynek Pečinka. Neděle 28. července 2013.

bull cvecMilí přátelé,
s koncem července vyšlo čtvrté číslo bulletinu Přátelé přírody. Najdete v něm, co je nového v tom "našem" světě. Velký rozhovor s Marcelou Moser o rumunském Banátu a tamních českých osadách, článek o tom, jestli letošní povodně musely být opravdu tak rozsáhlé. Nechybějí novinky z našich členských organizací, které si naplno užívají turistickou sezonu. Těch je tentokrát opravdu hodně.

Zatím to ještě neříkáme naplno, ale už se chystejte na 18. - 20. října do Prahy na Setkání Přátel přírody.

Bulletin si můžete stáhnout na  http://www.pratele-prirody.cz/bulletin-a-jine

Příjemné léto se zážitky v přírodě přeje
Hynek Pečinka

 

 

Začátek prázdnin v kraji levandulí, vína a modrého moře

Autor: Hynek Pečinka. Neděle 28. července 2013.

Read moreOLOMOUC - Kdo z nadpisu článku poznal, že jsme v půli července byli ve francouzské oblasti Provence, má naprostou pravdu. Devět Přátel přírody z olomouckého klubu Malá liška se už v lednu přihlásilo na zájezd za památkami, přírodními parky a koupáním do tohoto koutu na jihovýchodě Francie. Všech tří složek zájezdu a navíc tradičních lišáckých srandiček během akce nebo družení až do ranních hodin si i díky příznivému počasí a složení cestovatelské party užili do sytosti.

celý článek

   

Poločas projektu „Senioři bez hranic 2013“

Autor: Administrator. Pondělí 22. července 2013.

Read moreProjekt „Senioři bez hranic“ je ve svém poločasu. Od června už navštívilo více než 300 seniorů 22 aktivit, které pro ně připravily olomoucké neziskové organizace zdarma.

celý článek

 

Do rumunského Banátu za příběhy země a krajanů

Autor: Hynek Pečinka. Úterý 25. června 2013.

Read moreOLOMOUC - Jedenáct členů a příznivců olomouckých Přátel přírody vyrazilo poslední květnový den na prodloužený týden (31. 5. - 9. 6. 2013) do českých vesnic v rumunském Banátu. Cílem akce „Banát - neuvěřitelný kraj“ bylo poznat zdejší překrásnou divokou přírodu a také podmínky, v nichž žijí naši krajané. Ti se sem přestěhovali převážně z Čech téměř před 200 lety.

Účastníci pobyli vždy několik nocí v českých vesnicích Svatá Helena a Gerník, navšívili i nejvýše položené Rovensko. Uchvátil je majestátní Dunaj, zelené pastviny, kopce pokryté listnatými lesy, volně přístupné jeskyně. Vnímali ale také tvrdý život krajanů, kteří se musejí doslova rvát o denní chleba. Celá akce tak byla pro všechny cennou životní zkušeností.

celý článek

   

Strana 7 z 23