Svátek má Marek
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

aktuality

První bulletin asociace Přátelé přírody ČR v roce 2013

Autor: Administrator. Čtvrtek 31. ledna 2013.

Read morePrávě vyšel nový bulletin "Přátelé přírody". Jeho titulní strana se věnuje zelené pro dostavbu Temelína. Téma energetiky sledujeme i nadále, pohled do Německa poukazuje na aktuální energetické problémy. Téma uzavírá krátká aktualita o břidlicových plynech pohledem Evropské unie. Do aktualit patří ještě, že Krkonošský národní park slaví padesátku a že byl zvolen nový prezident republiky, který fandí Temelínu a zásahům na Šumavě.

celý článek

 

Zpráva o činnosti Olomoucké sekce v roce 2012

Autor: Milada Šnajdrová. Středa 30. ledna 2013.

Read moreOlomoucká sekce UNO má aktuálně 43 členů z řad neziskových organizací z Olomouce a okolí. V roce 2012 získalo UNO právní subjektivitu, a proto muselo dojít k přeregistraci všech členských organizací, tedy i členů sekcí. V současné době má OS vyšší počet členů než byl původní, z toho je 27 NNO, které dříve nebyly členy sekce.

Předsednictvo sekce se scházelo jednou měsíčně a členové si v dubnu 2012 zvolili nové předsednictvo, tentokrát na dvouleté funkční období, a schválili nové stanovy sekce. Jako organizaci, přes kterou se bude vyúčtovávat činnost sekce, bylo opět potvrzeno o.s.INspiro.

celý článek

 

Na skok pod střechu světa aneb Tibet nejen teoreticky

Autor: Hynek Pečinka. Pondělí 28. ledna 2013.

Read moreSvoboda je základ všeho. To si uvědomují i olomoučtí Přátelé přírody z klubu Malá liška. Proto opět po roce mezi sebou ve svém Fox Clubu uvítali kolegy ze sdružení M.O.S.T., kteří si ve čtvrtek 24. ledna vpodvečer připravili pásmo povídání a promítání o životě v Tibetu a aktuálních problémech. To vše bylo doplněno možností ochutnat tibetský slaný čaj s máslem a následně ho zapít punčem. Autorem obou nápojů byl Anděl.

celý článek

   

Malá liška – klub přátel přírody z Olomouce Aktivity v únoru 2013 pro dospělé a taky jejich děti či vnoučata

Autor: Hynek Pečinka. Čtvrtek 17. ledna 2013.

Read moreVíkend 1. – 3. února: Pólo-letní Sněhovíkend, Velká Štáhle u Rýmařova
Akce pro mládež 12 – 16 let, výjimky na obou stranách po domluvě. Pojeď zažít pololetky, jaké jsi ještě nezažil! Čeká nás sáňkování, bobování, výprava na Severní pól a další zimní radovánky! Akční víkend pro mládež ve věku 12 – 16 let (s možnými výjimkami na obou stranách).
Bližší info a přihlášky: Štěpánka Štrajtová, Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript , tel. 723 335 585.

celý článek

 

Tisková zpráva k projektu „Senioři bez hranic 2013“

Autor: Milada Šnajdrová. Čtvrtek 17. ledna 2013.

Dne 17. ledna 2013 se poprvé sešla pracovní skupina k přípravě 2. ročníku projektu „Senioři bez hranic 2013“. I v letošním roce plánují neziskové organizace nabízet seniorům v letních měsících své aktivity.

Slavnostní zahajovací den tentokrát proběhne již 8. června 2013 v rámci veletrhu sociálního podnikání Flory Olomouc „Mezi námi“ a od června do konce srpna budou v Olomouci a okolí probíhat například výtvarné kurzy a dílničky, semináře zájmového vzdělávání, výuka společenského tance i jízdy na in-line bruslích, rekondiční a rehabilitační pohybové aktivity, naučné vycházky, nordic walking a návštěva atraktivních míst, vše pro seniory 55+ zdarma.

celý článek

   

Strana 11 z 23