Svátek má Klaudie
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

aktuality

VÝLET BEZ BARIÉR

Autor: Administrator. Středa 02. ledna 2013.

Read moreTyfloCentrum Olomouc, o.p.s. si Vás dovoluje pozvat na křest a premiéru filmu VÝLET BEZ BARIÉR, který se bude promítat v kině METROPOL v úterý 15. ledna 2013 v 15 hodin
V krátkém didaktickém filmu uvidíte příběh mladého nevidomého muže, který se musí při svém samostatném pohybu vypořádat se spoustou nelehkých situací, využívá moderní hmatové a akustické prvky a čekají jej hezké a zajímavé zážitky.

celý článek

 

K nejlepším dobrovolníkům Olomouckého kraje patří Radek Hrachovec

Autor: Hynek Pečinka. Středa 26. prosince 2012.

Read moreČlen olomouckého klubu přátel přírody Malá liška Radek Hrachovec (na fotce s bratrem Matějem, Radek je vpravo) byl v sobotu 22. prosince oceněn jako nejlepší dobrovolník Olomouckého kraje v oblasti děti, mládež a volný čas. Na slavnosti spojené s koncertem v chrámu sv. Mořice převzal (a s ním dalších 7 dobrovolníků v různých oblastech) cenu Křesadlo. Ta se v kraji udělovala poprvé loni, letos tedy byla oceněna druhá várka dobrovolníků. 

celý článek

 

Štědrý den ve Středisku SOS

Autor: Administrator. Středa 26. prosince 2012.

Read more„Budete i letos pořádat štědrovečerní pohoštění?“ Tuto otázku již od října často slýchávali pracovníci olomoucké humanitární organizace Středisko SOS pro vzájemnou pomoc občanů. S dotazem se na ně obraceli osamělí lidé, kteří nechtěli být o Štědrém dni sami.

A tak se již po třiadvacáté o Štědrém dni opět sešlo v Olomouci v restauraci Fontána u bohatě prostřeného stolu 33 ­­osamělých, aby sváteční chvíle prožili společně. Vyslechli duchovní promluvu o smyslu Vánoc a za hudebního doprovodu houslí společně zazpívali koledy. Lidé bez rodiny, bez přístřeší i absolventi dětských domovů si pochutnali na výborné večeři s tradičním štědrovečerním menu. Díky velké štědrosti jednotlivců i firem byly stoly plné domácího cukroví, vánoček a zdobených perníčků.

celý článek

   

Malá liška – aktivity v lednu 2013 pro dospělé a taky jejich děti či vnoučata

Autor: Administrator. Středa 19. prosince 2012.

Čtvrtek 17. ledna: Výtvarná dílna – Africká keramika
18:00 | YMCA, Šafaříkova 7, Hodolany (zastávka tramvaje č. 4 „Hodolanská“, odtud 100 m za školu)
Není keramika jako keramika. Pod vedením lektorky Moniky Tiché si vyzkoušíme, jak keramické nádoby vyrábějí a zdobí Afričané. Jde o první tříhodinovou lekci – celkem nás čekají tři. Kapacita je nejvýše 20 účastníků. Příspěvek na 1 lekci: člen klubu 100 Kč, nečlen klubu 120 Kč. Přihlaste se předem na www.malaliska.cz nebo Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript

celý článek

 

Přátelé přírody 12/2012

Autor: Hynek Pečinka. Úterý 18. prosince 2012.

Read morePoslední letošní vydání bulletinu má jen ze čtvrtiny vánoční ladění. Zahajuje jakoby se nechumelilo, zprávou o tom, že pro český průmysl se stále více daří recyklovat drahé kovy. Aktuální záměr Ministerstva životního prostředí povolit kácení alejí rozebírají kolegové ze Zeleného kruhu. Dozvíte se, co se skrývá za magickým slovem Energiewende. Rozhovor s Majkou a Pavlem Mertlíkovými, kteří třímají vlajku Přátel přírody na Vysočině, je plný životní moudrosti. Inu, takový vánoční.

Následují zprávy z našich klubů - Olomoučtí oslavili dva roky, v Krnově se plánovalo i bilancovalo a v Liberci zahájí nový rok výroční schůzí. Jistě potěší dvojstrana o tom, jak se slaví Vánoce jinde ve světě. A poslední strana tradičně patří zprávám ze světa Přátel přírody, které by neměly zapadnout. Je tam kalendář nejbližších akcí a zpráva o ocenění kampaně Krajina roku Odysseovou cenou OSN.

celý článek

   

Strana 12 z 23