Svátek má Klaudie
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

aktuality

Na ledě bez hranic

Autor: Administrator. Neděle 16. prosince 2012.

Na_lede_2012.jpgPřijďte si zabruslit s námi.
Zimní stadion Olomouc 22.12.2012 11:15 - 13:15.

Program:
- ukázka sledge hokeje
- dovednostní soutěže pro děti i dospělé
- diskotéka na bruslích
- barmanská show
- hokejová tombola

Výtěžek tomboly bude věnován na podporu sportu handicapovaným.
Vstup zdarma.

 

Haptický model Klášterní Hradisko

Autor: Petr Bradáč . Čtvrtek 13. prosince 2012.

Read moreTyfloCentrum Olomouc v letošním roce realizovalo třetí kolo projektu „Zpřístupnění olomouckých památek zrakově postiženým III“. Jeho cílem je zpřístupnit specifickými formami osobám se zrakovým postižením významné historické památkové objekty města Olomouce.

Lidé s těžkým zrakovým postižením, zejména zcela nevidomí, mají totiž velmi omezené možnosti vnímat velké stavební objekty včetně historických památek, chrámů, hradů a zámků. Jsou odkázáni na zprostředkovaný popis objektu jinou osobou, popř. na textové průvodce na Internetu.

celý článek

 

Malá liška má za sebou výroční setkání

Autor: Administrator. Neděle 09. prosince 2012.

Read moreOLOMOUC - V sobotu 8. prosince jsme za jeden podvečer zvládli jak valnou hromadu klubu přátel přírody Malá liška, tak i následující večírek. Je důležité si aspoň jednou za rok promluvit o věcech, co se nás týkají a co můžeme ovlivnit. Pokračovali jsme večírkem v uvolněné atmosféře. Většina dokonce nezapomněla na masky, přesně podle pozvánky. A občerstvení bylo taky dost...

celý článek

   

Olomoučtí Přátelé přírody slaví dva roky

Autor: Administrator. Středa 28. listopadu 2012.

Read moreVe středu 28. listopadu uplynuly přesně dva roky od založení olomouckého klubu přátel přírody Malá liška. Ten, navzdory svému názvu, není žádnou dětskou organizací, většina z jeho 50 členů jsou dospěláci všeho věku.

Za relativně krátkou dobu svého trvání nabídl olomoucké veřejnosti asi stovku jednodenních a několik delších akcí. Kromě tradičních turistických výletů do okolí Olomouce, hudebních večerů s amatérskými muzikanty a výtvarných dílen je možno přijít i na posezení milovníků dobrého čtení. Několikrát do roka pořádá klub i vícedenní výjezdy za poznáním vzdálenějších míst.

celý článek

 

Seznamovací večírek Olomoucké sekce

Autor: Milada Šnajdrová . Pátek 23. listopadu 2012.

Read moreOlomoucká sekce UNO uspořádala ve čtvrtek 22. listopadu 2012 „Seznamovací večírek OS“. Vzhledem k tomu, že přeregistrací členů vstoupili do sekce nové organizace, sešli jsme se v podvečerních hodinách, abychom se vzájemně představili, poznali se osobně, pochlubili se svými aktivitami a pozvali na ně ostatní členy OS.

celý článek

   

Strana 13 z 23