Svátek má Klaudie
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

aktuality

Přátelé přírody 11/2012

Autor: Hynek Pečinka. Středa 21. listopadu 2012.

pratele prirody-11-2012Listopadové vydání bulletinu naší asociace přináší čtení do podzimních plískanic. Otvíráme článkem o novodobých městských predátorech - překvapivě o kočkách. Věnujeme se také důsledkům znečištění ovzduší prachem a máme pozitivní zprávu pro odpůrce těžby uranu. Potěší zprávy z činnosti: jablonečtí byli na kolech na polské straně Krkonoš, mládež z projektu Move It má za sebou aktivní podzimní prázniny. 

Zajímavý projekt, který vás nadchne, je mapování černých skládek. Dva články z přírody o kobylkách a raccích potěší. Reportáž z výroční konference Mezinárodních Přátel přírody snad také, stejně jako další krátké zprávy. Novinky můžete sledovat průběžně i na http://www.pratele-prirody.cz/novinky nebo na našem Facebooku.

 

Malá liška – Aktivity v prosinci 2012 pro dospělé a taky jejich děti či vnoučata

Autor: Administrator. Sobota 17. listopadu 2012.

Read moreČtvrtek 13. prosince: Výukový kurz různých technik domácí výroby svíček
Místo konání: YMCA, Šafaříkova 7, Olomouc - Hodolany
Začátek v 18:00
Výroba vlastní gelové či stáčené medové svíčky. V ceně nájem prostor, materiál (gel, vosk, knot, skleněné kalíšky, zdobící materiály ap.)
Příspěvek na akci: členové 140,-- Kč, hosté 160,-- Kč
Akci vede Monika Tichá

celý článek

 

Benefiční koncert pro Amelii

Autor: Administrator. Čtvrtek 15. listopadu 2012.

benefice-pro-ameliiBenefiční koncert pro Amelii se uskuteční ve čtvrtek 6. prosince od 20 hodin v olomouckém Jazz Tibet Clubu. Jako hlavní hvězda večera vystoupí skupina Tata Bojs! Vstupenky budou v předprodeji v olomouckém Infocentru a v Jazz Tibet Clubu od 22. listopadu. Další potřebné informace naleznete ZDE.

   

O.s INspiro rozšiřuje své aktivity

Autor: Administrator. Úterý 30. října 2012.

O.s.INspiro zahajuje nový cyklus „Naučme se být asertivní“ - 6 zážitkových seminářů tzv. měkkých dovedností pro širokou veřejnost. Stejné téma poběží vždy ve středu dopoledne od 9:00 do 12:00 hodin i odpoledne od 16:30 do 19:30 hodin a také po dvě soboty od 9:00 do 16 hodin. První seminář můžete navštívit 7. listopadu 2012 v učebně na Palackého 21Olomouci.

celý článek

 

Přátelé přírody 10/2012

Autor: Hynek Pečinka. Neděle 21. října 2012.

Read moreříjnové vydání bulletinu Přátelé přírody přináší článek o udržování přírodních rezervací a zřizování nových, které by přišlo celosvětově na 1,5 bilionu korun. U příležitosti Světového dne potravin přinášíme informaci, že každý sedmý obyvatel planety Země hladoví, i když je v součtu jídla dost pro všechny. Českého "ekologického Oskara" dostal severočeský dům, který se otáčí za sluncem. V rubrice "Náš rozhovor" povídá podruhé narozená Eva Kráčmarová, co jí dává být součástí party Přátel přírody.

Dvě delší reportáže se věnují aktivitám olomoucké a jablonecké skupiny Přátel přírody, které se vypravily do jižního Německa, resp. na jižní Slovensko. Reportáže jsou doplněny kratšími aktualitami ze života asociace.

celý článek

   

Strana 14 z 23