Svátek má Klaudie
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

aktuality

In-line klub, o. s. a Škola kolečkového bruslení LENE pořádají Mistrovství ČR ve freestyle bruslení 2012

Autor: Petr Coufal. Pátek 24. srpna 2012.

Read moreVolný styl neboli freestyle, rychlostní slalom či skok vysoký na kolečkových bruslích bude opět k zhlédnutí na 3. ročníku Mistrovství ČR ve freestyle bruslení. Celodenní akci plnou freestyle triků na in-linech mezi kelímky, která se koná v sobotu 25. srpna 2012 od 10 hodin na Letní scéně ve Smetanových sadech v Olomouci.

„Také v tomto roce Olomouc zažije to nejlepší z volného stylu na kolečkových bruslích mezi kelímky,“ uvedl organizátor mistrovství Petr Coufal. „V loňském roce jsme měli jako novinku silovou disciplínu Free Jump a letos chystáme opět novou věc - juniorskou kategorii pro děti ve věku do 15 let. Rozhodli jsme se na základě toho, že se Lenka Buchcárová, mistryně Evropy a ČR ve freestyle bruslení, která v Olomouci žije, věnuje této disciplíně (freestyle slalomu) celoročně ve své in-line škole a to v kroužku in-line bruslení pro děti.

celý článek

 

Malá liška – Aktivity v září 2012

Autor: Redakce UNO. Středa 22. srpna 2012.

Read moreÚterý 18. září: Setkání s knížkou

Místo konání:  Klub pro seniory, Javoříčská 2 - naproti vazební věznice
Začátek:
18:30 hod
Přineste si knížku, kterou máte rádi, pochlubte se ostatním, co jste četli nebo právě čtete. Budeme v očekávání, že mnozí z nás přispějí ke zdaru večera i autorsky a přečtou nám nějaký svůj zážitek, postřeh, myšlenku či drobnou povídku. Těší se na vás Kryštof Richter a Eva Sommerová.
Příspěvek na akci: členové klubu zdarma, hosté 20 Kč

celý článek

 

JUBILEJNÍ 25.DEN ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÝCH

Autor: Redakce UNO. Pátek 17. srpna 2012.

pozvanka-na-den-zdravotne-postizenychAlfa handicap sdružení občanů se zdravotním postižením přerovského regionu pořádá dne 8. září 2012 od 10 do 18 hodin na výletišti v Bohuslávkách jubilejní 25. den zdravotně postižených.

K tanci i poslechu hraje oblíbená hudební skupina KORNET. Připraven je rovněž bohatý program - mažoretky, šermíři MARKUS M, prodej výrobků zdravotně postižených.

Bližší informace s předprodejem vstupenek včetně informací o odjezdu autobusu vždy v pondělí a středu od 8 do 12 a od 13 do 17 hodin do 13.8., nebo od 3. do 6.9. na telefonu 581 206 925, 739504512, nebo na jednotlivých organizacích Alfa Lipník n. B., Kojetín a Přerov, odkud budou vypraveny autobusy.

Pozvánka ke stažení ZDE

   

Přátelé přírody 8/2012

Autor: Hynek Pečinka. Sobota 11. srpna 2012.

Read moreSrpnové vydání bulletinu Přátelé přírody přináší čerstvé letní informace. Zveme na záříjové celostátní Setkání Přátel přírody do Krnova. Rozbíhá se kampaň přibližující tajuplný život netopýrů. Ze Skotska zpátky domů dojeli členové olomouckého klubu Malá liška. Rozhovor s Radkem Hrachovcem odhalí, že duše kudlanky i dítěte mají něco společného. Jablonečtí Přátelé přírody cestovali na kolech po německém Meklenbursku a Spreewaldu.

"Politickým" tématem tohoto čísla je náhled do energetické koncepce, kterou chystá ministr životního prostředí Martin Kuba. Zajímavá je rovněž reportáž o stravě budoucnosti. Co nahradí maso, které se stane luxusem? Dozvíte se ještě předtím, než si přečtete závěrečný sloupek Manfreda Pilse o zmařených šancích Summitu Země v Riu.

celý článek

 

Senioři bez hranic

Autor: Administrator. Středa 08. srpna 2012.

Read more11.července 2012 byl zahájen projekt projekt SENIOŘI BEZ HRANIC, který organizuje Olomoucká sekce UNO k Evropskému roku aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity. V prázdninových měsících nabízí 11 neziskových organizací své aktivity seniorům zdarma.

celý článek

   

Strana 16 z 23