Svátek má Klaudie
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

aktuality

Olomoucká Malá liška vyráží do Skotska

Autor: Redakce UNO. Pátek 22. června 2012.

Read moreCelkem 11 dní na cestách stráví 18 účastníků "Skotského vandru s dobrou partou". Ten pořádá hned na začátku července olomoucký klub přátel přírody Malá liška.

Liškaři se rozdělí do dvou minibusů a absolvují napřed cestu do nizozemského Amsterdamu a odtud trajektem ke břehům severní Anglie. A pak to mají už jen kousek do země dudáků v kiltech, ovcí, mlžných hor, bažin, no prostě přírodních krás. Projedou a projdou, co se dá. Ostatně, sami posoudit to můžete zde. Cílem Skotského vandru je poznat místní přírodu, památky i to, jak tam lidé žijí.

celý článek

 

Levný pronájem mobilní zvukové/řečnické aparatury

Autor: Redakce UNO. Neděle 17. června 2012.

Read morePro organizace i FO z celého Olomouckého kraje nabízíme levný pronájem mobilní zvukové/řečnické aparatury na kolečkách. Systém se velice snadno ovládá (zvládne i laik): Rozložíte, zapnete a již můžete přehrávat hudbu z USB flashdisku (MP3) či moderovat Vaši akci (dětský den, besedy, semináře, sportovní i kulturní společenské akce atd.). Není třeba elektřiny - provoz systému vydrží až 8 hodin bez el. energie! Vhodné do vnitřních i venkovních prostor (omezení dáno pouze akustikou a rozlohou ozvučeného místa).

celý článek

 

Přátelé přírody 6-7/2012

Autor: Redakce UNO. Pondělí 11. června 2012.

Read moreHned v úvodu předprázdninového dvojčísla bulletinu Přátelé přírody, který přináší opět zajímavé čtení, se dozvíte, že obnovitelné zdroje loni pokryly 10% spotřeby energie v Česku. Převzali jsme také článek našich německých partnerů komentující, jak před 20 lety probíhal první velký environmentální summit a jaké jsou jeho reálné výsledky dnes, kdy se chystá jeho opakování. Rozhovor s všestranným Honzou Zoňou obsahuje hodně hloubavé myšlenky. Tradiční náplní je zpravodajství z činnosti členů naší asociace. Účastnili jsme se také setkání platformy Zeleného kruhu, které navštívil i ministr životního prostředí. Proč pít vodu z vodovodu, se dozvíte ve druhé půlce bulletinu.

celý článek

   

Den dětí na kolečkových bruslích

Autor: Redakce UNO. Pondělí 04. června 2012.

den deti na koleckovych bruObčanské sdružení In-line klub, o. s. zve všechny příznivce kolečkového bruslení na Den dětí na kolečkových bruslích, který se koná v sobotu 9. června 2012 na Letní scéně Výstaviště Flora Olomouc.

Od 10 hodin si děti mohou zasoutěžit na in-linech, poté bude krátká pauza na oběd a od 13 hodin začne diskotéka na kolečkových bruslích pro děti a exhibiční ukázky ve freestyle slalomu a tance na kolečkových bruslích. Užijte si kolečkové bruslení se svými dětmi, my si to užijeme s vámi.

www.inline-klub.cz

 

Pozvánka na Single klub

Autor: Milada Šnajdrová. Sobota 19. května 2012.

Vážení a milí,
zveme Vás na další Single klub, pořádaný občanským sdružením INspiro, a to v pátek 1. června 2012 od 16:30 do 18:30 hod v jazykové učebně InternetPoradny, Ztracená 36, Olomouc. Vstupné 50,- Kč se platí se při zahájení.

celý článek

   

Strana 18 z 23