Svátek má Taťána
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Novinky z neziskovek

Oblíbené hasičské tábory úspěšně probíhají i v mezinárodní spolupráci s Opolským vojvodstvím

Autor: Marcela Vystrčilová. Středa 13. září 2017.

Read moreV roce 2009 jsem se pod záštitou městyse Dub nad Moravou podílela na realizaci dvou mezinárodních výměnných táborů u nás a v Polsku. Bylo to náročné, ale dodnes na to ráda vzpomínám. Uspořádat další mezinárodní hasičský tábor dnes není vůbec jednoduché, ale šla jsem do toho a založila Spolek HATASPO za podpory manžela, rodiny i několika skvělých vedoucích a agentury, která mi se získáním dotace z Fondu mikroprojektů v Euroregionu Praděd, Program Interreg V-A, pomohla. V roce 2015 vznikla tato myšlenka díky návštěvě UNO OK v Opoli se zástupci neziskových organizací, další rok jsem sehnala finance na přípravnou fázi projektu z Olomouckého kraje a následně i finance na částečnou realizaci výletu během tábora do Opole.

celý článek

 

Přerovské Centrum setkávání pořádá předvánoční výstavu

Autor: Redakce UNO. Pátek 27. listopadu 2015.

centrum-setkavani322014 denik-485Přerovský spolek Centrum setkávání, o. s. působí od roku 1993 jako denní stacionář pro mládež i dospělé s mentálním handicapem a usiluje o jejich integraci do běžného života jejich vrstevníků. Již několik let se Centrum setkávání prezentuje i předvánoční výstavou výrobků, které pocházejí přímo od klientů stacionáře. 

Navštívit ji můžete v prodejně Emos na přerovském nám. T. G. Masaryka, a to od 30. listopadu do 4. prosince vždy od 9 do 17 hodin.

 

Agrese je OK. Semináře poradí, jak ji zvládat u vašich dětí

Autor: Redakce UNO. Středa 04. listopadu 2015.

dite-kluk-vztek-vzteklyOlomoucké rodinné centrum OLiVy o. s. zve na dva zajímavé semináře týkající se agrese a agresivity u dětí. Agrese - odmítaná, a přece na denním pořádku. Loňské semináře na téma zvládnutí agrese měly obrovský úspěch, každý si odnesl konkrétní odpověď na svou otázku. Nenechte se vytočit, nezasloužíte si vyloučit z pracoviště za jedinou facku mířenou výchovně malému nevychovanci. Raději zkuste vyslechnout rady zkušeného odborníka, jak si v takové situaci správně poradit! 

Seminář proběhne 10. listopadu v odpolední verzi, následující den v celodenní verzi. Tématem vás provede Michal Vybíral, psychoterapeut, supervizor a lektor Ligy otevřených mužů. Oba semináře jsou akreditovány ministerstvem školství i Ministerstvem práce a sociálních věcí. Podrobnosti k jejich obsahu jsou v přiložených pozvánkách.

agrese_celodenní.jpgAgrese_je_OK_odpolední.jpg

   

přerovské neziskovky zvou na DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ

Autor: Administrator. Pátek 15. listopadu 2013.

Read moreDen otevřených dveří neziskových organizací působících v Přerově a členů Přerovské sekce Unie Nestátních Neziskových Organizací Olomouckého kraje se uskuteční v klubových prostorách organizace Alfa handicap,
Náměstí Svobody 1963/4, Přerov (dvorní trakt) ve středu 21.11. 2012 od 9.00 do 17.00 hodin.

celý článek

 

Spolek Ecce Homo Šternberk plánuje i letos integrační akce pro zdravotně postižené

Autor: Redakce UNO. Čtvrtek 16. ledna 2020.

logo eccehomoCeloroční cyklus jednodenních aktivit a několik pobytových víkendů k tomu. To je v kostce projekt Být spolu organizovaný již poněkolikráté spolkem Ecce Homo Šternberk, z. s. Lidé se zdravotním handicapem tak dostanou příležitost bavit se a poznávat jako běžná, zdravá populace. Například je čeká 10 kol kuželkářského turnaje "Kuželky pro všechny", korunovaných velkým listopadovým finále. V plánu je i letní příměstský tábor pro děti s handicapem, několik herních a soutěžních odpolední nebo exkurzí pro dospělé s postižením. Ecce Homo Šternberk myslí i na takzvané integrační víkendové pobyty. V jejich rámci se účastníci podívají dvakrát do Zlatých Hor a také do Lednice. Lidé s handicapem budou moci "být spolu" v roce 2020 celkem 24krát a ti, kteří jim fandí a chtějí se připojit, se akcí mohou zúčastnit taky. Pro všechny podporovatele se v březnu chystá dobročinný koncert.

Podrobný program projektu Být spolu: Plán_akcí__BYT__SPOLU_2020.pdf

   

Strana 6 z 83