Svátek má Taťána
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Novinky z neziskovek

Maltézská pomoc slaví 15 let od svého vzniku. Patří mezi přední poskytovatele terénní osobní asistence seniorům v ČR

Autor: Administrator. Pondělí 26. června 2017.

Read moreV současnosti je Maltézská pomoc druhou největší organizací poskytující terénní osobní asistenci pro seniory v České republice. Společnost svými službami zaplnila velkou mezeru na trhu sociálních služeb. Jejich potřeba se v důsledku stárnoucí populace každým rokem rapidně zvyšuje. Za pět let se počet klientů Maltézské pomoci téměř zpětinásobil. Stejným tempem roste i počet pracovníků.

Společnost působí zejména na poli terénní osobní asistence seniorům, kde se jí během posledních let nebývale daří. Klientů výrazně přibylo a s nimi roste i počet zaměstnanců – asistentek má společnost aktuálně 130, další plánuje nabírat. Ročně u klientů odpracují dohromady přes 80 tisíc hodin. „Po této službě je veliká poptávka. Česká společnost následuje zahraniční trendy a zájem o péči v domácím prostředí je čím dál větší. Lidé se více zajímají o své možnosti a nechtějí odcházet do pečovatelských zařízení, pokud to není nezbytně nutné,“ popisuje vývoj ředitel organizace Jiří Juda, který je v čele Maltézské pomoci od roku 2009.

celý článek

 

Soutěže Rýmařov

Autor: Redakce UNO. Úterý 10. července 2012.

Sbor dobrovolných hasičů v Rýmařově vás co nejsrdečněji zve na 45. ROČNÍK MEMORIÁL JANA SUKA hasičských družstev v kategorii mužů a žen a na soutěž O pohár  SDH Rýmařov - XII. ročník běh jednotlivců.

Akce se koná v Zahradě Hedvy 28. července 2012.

Více informací ZDE

 

Tak je to tady, největší sportovní akce na vozíku se blíží!

Autor: Administrator. Pátek 16. června 2017.

Read moreJiž počtvrté proběhne pokus překonat rekord v počtu účastníků jízdy na vozíku. V pátek 23. června v 9:00 propukne 24-hodinová štafeta, kde každý z účastníků, je jedno, jestli přijde po svých, přijede na kole nebo koloběžce, si sedne na čtyři kola a urazí minimálně jeden okruh v délce 250 m. Jede se i v noci, za každého počasí, a cílem je nepřerušit lidský řetězec, zapojit co nejvíce účastníků a vytvořit báječnou atmosféru netradiční akce. 

Přijďte do Smetanových sadů i vy, každá hlava, která vyrazí na trať, se počítá. Pro všechny bude k dispozici k zapůjčení dostatek kovových ořů, a když bude zájemců hodně, může jich vyrazit na trať postupně i více naráz. Účastnit se mohou celé rodiny i s dětmi. Podpořit tuto myšlenku můžete dále i tím, když přizvete své partnery, přátele, uvítáme účast týmů složených z kolegů či zájmových skupin, zejména v nočních hodinách. Počet členů týmu nerozhoduje. Důležité je nadšení pro akci a ochota pomoci, aby se nám podařilo štafetu absolvovat bez přerušení. Věříme, že se letos podaří překonat rekord loňského roku, který byl 547 účastníků.

celý článek

   

Soutěž v požárním útoku Pavlov

Autor: Redakce UNO. Úterý 10. července 2012.

Sbor dobrovolných hasičů Pavlov Vás zve na soutěž v požárním útoku Velká cena okresu Šumperk „HOLBA CUP 2012“, která se koná v Pavlově na hřišti 14. 7. 2012. Začátek soutěže je v 10.00 hod. Soutěží se v kategoriích muži, ženy.

Propozice ke stažení ZDE

 

Za potěšením bez námahy. Olomoucké Centrum Amelie zve na společnou prohlídku Rozária

Autor: Administrator. Pondělí 12. června 2017.

Read moreAmelie již nějaký ten rok nabízí všem bez rozdílu trochu jednoduché relaxace - zajít si na výstavu a pokochat se krásou, kterou tam můžeme potkat. Mnoho lidí si na výstavu samo nevyrazí - obávají se, že „tomu nerozumí“, že „si budou připadat divně“, že je „trapné chodit na výstavu sám/sama“ a že „to je jen pro umělce“ a mnoho dalšího. Ano, i to vše se může stát a může to být pravda. Amelie však díky svým arteterapeutům vybere za vás, půjde s vámi a umožní vám se ptát, sdílet dojmy (ať už jsou jakékoli) a rozhodně vám tak nepřímo pomůže.

celý článek

   

Strana 59 z 83