Svátek má Rostislav
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Novinky z neziskovek

O putovní pohár Starosty obce Dlouhomilov

Autor: Redakce UNO. Neděle 24. června 2012.

znak-sdhSDH Dluhomilov Vás co nejsrdečněji zve na 10. ročník soutěže hasičských družstev mužů a žen O putovní pohár Starosty obce Dlouhomilov, která se koná v  sobotu dne 11. července 2012 ve 13.00 hodin na hřišti na Sokolské louce.

Pozvánka ke stažení ZDE

 

Co chystají olomoučtí Přátelé přírody na květen?

Autor: Hynek Pečinka. Úterý 02. května 2017.

Read moreNějak jsme s tím jarem asi předčasně jásali. Na konci dubna panovaly deště a ranní teploty kolem nuly, které se ani přes den o moc nezvedají. Snad to brzo skončí a my se budeme moci těšit z údajně nejkrásnějšího ročního období. V měsíci květnu chtějí olomoučtí Přátelé přírody rozrazit nepříznivé počasí následujícími akcemi zaměřenými především na vzájemném setkávání. Společně si užijeme první letošní muzicírování v kulisách olomouckých parků, společně se vypravíme do pro některé neznámých končin čtvrti Nová Ulice, spolu vyjedeme na kolech na Prostějovsko a budeme vařit na řecký způsob a setkáme se i nad historickým románem. Setkávání s ostatními lidmi je to, co dělá člověka člověkem a prospívá mu. A kdo jsme my, abychom to měnili, že? Navíc si stačí jen vybrat z následující nabídky:

celý článek

 

O POHÁR STAROSTY OBCE - Doloplazy

Autor: Redakce UNO. Neděle 24. června 2012.

20120508122923Sbor dobrovolných hasičů Doloplazy pořádá v sobotu 7. 7. 2012 na fotbalovém hřišti soutěž O POHÁR STAROSTY OBCE. Soutěží se v kategoriích mladší a starší žáci, muži, ženy.

Na Vaši účast se těší SDH Doloplazy u Nezamyslic.

Plakát ke stažení ZDE

   

Oslava života na prvomájovém Ekojarmarku na Horním náměstí zakončí program Ekologických dnů Olomouc

Autor: Administrator. Pátek 28. dubna 2017.

Read moreVelký Ekojarmark ukončí 1. května na Horním náměstí v Olomouci již 27. ročník festivalu Ekologické dny Olomouc, který pořádá Sluňákov. Historické centrum města se zaplní stánky s tradičními řemesly. Ty doplní řada hravých stanovišť pro rodiče s dětmi, včetně dílen o udržitelné domácnosti bez odpadků a o hliněných omítkách v praxi. Dvě svá divadelní představení pro děti odehraje u Caesarovy kašny oblíbené Divadlo Víti Marčíka. Součástí jarmarku je tradičně kampaň „Olomouc třídí odpad“. Pořadatelé v rámci jejího proglamu na Ekojarmarku vyhlásí výsledky soutěže škol ve sběru starého papíru. Svět odpadů, od jejich původu až po recyklaci, představí lidem i dětem společnosti Eko-Kom, Ekolamp a Ecobat. Asekol ve 14:00 předá na hlavním pódiu televizor výherci, který bude slosován z lidí jež donesou na jejich stánek během dne starý mobil.

celý článek

 

Oslava 130. výročí založení SDH Troubelice

Autor: Redakce UNO. Pátek 22. června 2012.

Read moreSbor dobrovolných hasičů Troubelice Vás zve na oslavu 130. výročí založení SDH Troubelice, která se uskuteční ve čtvrtek 5. července 2012.

Program oslavy:
13.30 sraz u hasičské zbrojnice
14.00 průvod obcí za doprovodu dechovky a mažoretek od mostu u Polákových, položení kytice k pomníku padlých, zahájení oslav na hasičském areále, přivítání a proslovy hostů, předvedení historické i současné hasičské a vojenské techniky

celý článek

   

Strana 62 z 83