Svátek má Rostislav
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Novinky z neziskovek

Miss Hasička 2012

Autor: Redakce UNO. Sobota 28. ledna 2012.

Read moreINTERACTIVITY, s.r.o. vyhlašuje další ročník soutěže o nejkrásnější hasičku ČR. Soutěž je určena pro dobrovolné i profesionální hasičky, které jsou členkami v některé zastřešující hasičské organizaci, například Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska, Česká asociace hasičských důstojníků, Profesní komora požární ochrany, Asociace velitelů HZS podniků atd. a to minimálně po dobu 12 měsíců.

celý článek

 

Mikuláš z JIKA – Olomouckého dobrovolnického centra

Autor: Redakce UNO. Úterý 13. prosince 2016.

Read moreNezisková organizace JIKA – Olomoucké dobrovolnické centrum, z.s. připravila každoroční návštěvy Mikuláše ve svých přijímajících organizacích. V letošním roce vyšly nově dva mikulášské týmy – jeden, pod tradičním vedením Mikuláše – Jaroslava Konečného, navštívil děti ze dvou Domovů pro ženy a matky s dětmi SMOl a druhý tým, složený ze studentů Slovanského gymnázia v Olomouci, pod vedením Andělky – Valerie Rajnohové. V tomto případě byla cílem Vojenská nemocnice Klášterní Hradisko.

celý článek

 

Vyhlášení soutěže Požární ochrana očima dětí 2012

Autor: Redakce UNO. Pátek 27. ledna 2012.

Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska vyhlásilo další ročník soutěže "Požární ochrana očima dětí" pro rok 2012. Soutěže se mohou zúčastnit děti v rámci školní i mimoškolní činnosti, a to v kategorii výtvarné a literární dle propozic soutěže.

Hodnotící tabulku základního kola soutěže naleznete ZDE

   

Mikulášská sbírka opět slavila úspěch! Zaměstnanci Maltézské pomoci děkují všem, kteří se zapojili

Autor: Administrator. Pondělí 05. prosince 2016.

Read morePracovníci Maltézské pomoci, o. p. s., Centra Olomouc tímto děkují jak jednotlivcům, tak i zaměstnancům, žákům, studentům a jejich rodičům, kteří se v 10 olomouckých školách a jednom rodinném centru do sbírky zapojili. I díky nim se podařilo vybrat řádově tisíce kusů potravin, dětských oděvů, hraček, školních potřeb, hygienických a čisticích prostředků atd.

celý článek

 

Zimní soutěž mladých hasičů

Autor: Zbyněk Brázdil. Středa 25. ledna 2012.

Read moreSoutěže mladých hasičů jsou přes léto docela běžnou záležitostí, avšak zimních halových soutěží je jako šafránu. Proto jsme se před pěti lety rozhodli pořádat zimní soutěž i v Hlubočkách. Bylo to především proto, aby děti měly v zimě nějaký smysl trénovat a přes zimu se nerozutekly. Z počátku to bylo spíše setkání nejaktivnějších kolektivů mladého hasiče, ale po letošním ročníku můžeme spokojeně prohlásit, že se tato akce už dostala do podvědomí hasičské veřejnosti a účast byla nejenom vysoká, ale také také rozmanitá. Letos se soutěže zúčastnila stovka dětí všech věkových kategorií a dalších padesát lidí tvořilo doprovod nebo fanoušky, což nebylo daleko od maximální kapacity haly a také této sportovní události.

celý článek

   

Strana 68 z 83