Svátek má Rostislav
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Novinky z neziskovek

Dobrovolnictví od začátku do konce

Autor: Stanislava Rotterová. Úterý 13. září 2011.

Read moreProstějovská koalice neziskových organizací ve spolupráci s UNO vás zve na prezentační akci organizací, které pracují s dobrovolníky, případně realizují dobrovolnické projekty - Dobrovolnictví od začátku do konce. Akce se koná v pátek 16. září 2011 od 9:00 do 17:00 hod. na náměstí T. G. Masaryka v Prostějově.

Během akce proběhne také focení živého loga Evropského roku dobrovolnictví z věže radnice. Fotit se bude v 11:00 a 14:00 hod. Zájemci, kteří se chtějí focení zúčastnit si musí s sebou přinést tričko v jedné z barev loga, tj. žlutá, červená nebo modrá.

Ve 14:30 hod. zahájí vystoupení prostějovská hudební skupina MAIN STREET SKA BAND.

celý článek

 

Aktivklub SONS ČR pořádá první ročník Cestovatelského festivalu zrakově postižených

Autor: Administrator. Pondělí 09. září 2019.

Read moreAktivklub SONS ČR pořádá první ročník Cestovatelského festivalu, na který srdečně zve širokou veřejnost. Klub vznikl letos v březnu a jako jeden z prvních cílů si vytýčil právě uspořádání festivalu zrakově postižených cestovatelů. Za laskavé podpory hlavního partnera, firmy SYMBIO Access devices s.r.o., dalších sponzorů, mecenášů a přátel nejen z řad kolegů organizace SONS podařilo festival naplánovat a uspořádat na opravdu vysoké úrovni. O tom svědčí i účast renomovaných cestovatelů, kterým je například Karel Wolf, ředitel festivalu Kolem světa. Karel Wolf se sice vymyká dramaturgii festivalu, jelikož sám není zrakově hendikepovaný, ale jeho účast je třešničkou na dortu a dárkem pro členy Aktivklubu. Neméně důležitá jména jsou pak např. Jan Říha, Zuzana Habáňová a Kateřina Kavalírová.

Festival se uskuteční dne 5. října 2019 od 10:00 do 18:00 v Domě armády v Olomouci (tramvajové linky MHD 2, 3, 4 a 6, zastávka U dómu). Sál má kapacitu až 130 osob a pevně věříme, že se jej podaří naplnit a všem zprostředkovat perfektní atmosféru a zážitek.

celý článek

 

Taneční soubor DenC a Divadlo LOPOTA probudí v Olomouci anděly

Autor: Administrator. Středa 16. ledna 2019.

Read moreTaneční soubor DenC a Divadlo LOPOTA při denním stacionáři DC 90 Topolany vás srdečně zvou na dvě taneční představení a divadelní inscenaci „Andělských křídel šumění“, které se uskuteční v prostorách spolku Křižovatka Olomouc (Dolní náměstí 25/40, vchod z ulice Uhelná, vedle pasáže Masné krámy). Akce se koná v pátek 22. února v 16:30. Inscenace "Andělských křídel šumění" je netradiční dramatizací tradičního vánočního příběhu o narození Ježíška. Snoubí v sobě klasický biblický příběh, poezii Jana Skácela, popkulturní odkazy a absurdní humor. Svým názvem inscenace odkazuje na výstavu "Šumění andělských křídel", která na přelomu let 2016/2017 probíhala v Muzeu umění Olomouc, v rámci které byla inscenace uvedena v doprovodném programu.

celý článek

   

Adventní atmosféru v pekařovské kapli navodí pěvecký soubor Loučňáček a TapTýda

Autor: Administrator. Pondělí 20. listopadu 2017.

Pekařov adventPřijďte se zklidnit a nasát sváteční adventní atmosféru do pekařovské kaple Nanebevzetí Panny Marie. Tak jako každoročně se zde uskuteční koncert v podání hudebního souboru z údolí Desné. Tentokráte do kaple v podhůří Jeseníků zamíří pěvecký soubor Loučňáček a TapTýda ze základní školy v Loučné nad Desnou. Soubor vystoupí v sobotu 2. prosince 2017 od 16 hodin pod vedením p. Lukáše s adventními písněmi ve svém podání. Teplé občerstvení je zajištěno, vstupné dobrovolné.

 

33. ročník Memoriálu Františka Vogla ve sportovní soutěži hasičských družstev

Autor: Redakce UNO. Úterý 07. června 2016.

hasiči myslechoviceSbor dobrovolných hasičů Myslechovice zve na 33. ročník Memoriálu Františka Vogla ve sportovní soutěži hasičských družstev. Soutěž se koná 11. června ve 14:00 hodin a mohou se jí zúčastnit družstva všech kategorií starších 15ti let. Startovné 150,- Kč, ženy zdarma. Po ukončení soutěže bude hrát k tanci i poslechu hudební skupina Happy End. Bohaté občerstvení během celé akce zajištěno. Propozice soutěže a pozvánka ke stažení.

   

Strana 11 z 83