Svátek má Zikmund
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

POZNEJTE (ZAŽIJTE, PROŽIJTE) S NÁMI PRACOVNÍ DEN TROCHU JINAK

TyfloCentrum Olomouc, o.p.s. v rámci projektu „Komplexní program podpory zaměstnávání osob se zrakovým postižením v Olomouckém kraji", jehož hlavním cílem je udržet a zvýšit míru zaměstnanosti lidí se zrakovým postižením, vytvořilo v sídle organizace Tréninkové pracoviště. Smyslem tréninkového zaměstnávání je podpora klientů v posílení a získání nových dovedností a pracovních návyků potřebných k uplatnění se na otevřeném trhu práce, formou tříměsíční pracovní praxe pod vedením odborného instruktora.

 

Ve středu dne 13. 10. 2010 bude veřejnosti zpřístupněno nově vzniklé tréninkové pracoviště v TyfloCentru Olomouc na I. P. Pavlově 69. Příchozí návštěvníci budou mít v době mezi 9:00-14:00 příležitost prohlédnout si prostory tréninkového pracoviště, seznámit se s podobou a náplní pracovního dne jeho zaměstnanců a zeptat se přímo zrakově postižených „jak se to dělá". Pro zájemce bude připraveno i několik drobných úkonů, které si mohou sami vyzkoušet s klapkami na očích. „Pojem zrakové postižení působí i v dnešní době jako stigma a lidé přistupují k zaměstnávání osob se zrakovým postižením s předsudky. Spousta lidí si nedokáže představit práci na počítači se zrakovou vadou nebo dokonce zcela bez zrakové kontroly." říká koordinátorka tréninkového zaměstnání. „Že je to možné se můžete sami přesvědčit."

 

Projekt je financován z Evropského sociálního fondu a prostřednictvím OP LZZ a ze státního rozpočtu ČR.

 

Skupinovou účast prosím předem nahlaste Mgr. Janě Blümlové na tel: 588 500 522. Děkujeme.

 

Těšíme se na vaší návštěvu.