Svátek má Alexej
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Pozvánka na setkání s novináři - hodnocení stavu občanské společnosti ČR

Pozvanka CSOSISrdečně Vás zveme na setkání s novináři, na kterém budou prezentovány výsledky zprávy o stavu českého občanského sektoru za rok 2011. Tu pro Americkou agenturu pro mezinárodní rozvoj (USAID) v České republice zpracovává obecně prospěšná společnost Neziskovky.cz. Setkání se uskuteční v úterý 31. července od 11.00 hod. v Americkém centru, Tržiště 13, Praha 1.

V průběhu setkání, které zahájí nová kulturní atašé Velvyslanectví USA paní Sherry Keneson-Hall, budou prezentovány výstupy hodnocení stavu českého občanského sektoru v roce 2011 i s tendencí jeho vývoje. Následovat bude panelová diskuze odborníků na neziskový sektor, do které se zapojí Oldřich Haičman (Charita ČR), Jiří Suchánek (Nadace OKD), Marcela Bergerová (Spiralis, o.s.), Petra Francová (Nová ekonomika, o.p.s.) a Marek Šedivý (Neziskovky.cz, AVPO).

Vývoj občanského sektoru je v ČR zkoumán prostřednictvím Indexu udržitelného rozvoje občanského sektoru (CSOSI), který byl vyvinutý v Americké agentuře pro mezinárodní rozvoj (USAID) ve spolupráci s organizacemi v jednotlivých zemích, ve kterých je index sledován. Index hodnotí celkovou příznivost prostředí pro občanskou společnost, se zaměřením na právní prostředí, organizační základnu, finanční zajištění, prosazování zájmů, poskytování služeb, infrastrukturu a veřejný obraz.

Česká hodnotící zpráva je součástí souhrnného reportu s názvem „Index udržitelného rozvoje občanského sektoru ve střední a východní Evropě a Eurasii“, který společně s USAID zpracovává dvacet devět zapojených zemí. Obecně prospěšná organizace Neziskovky.cz zodpovídá za přípravu zprávy od roku 2002.

V případě zájmu potvrďte svoji účast obratem na e-mail: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript .

Pozvánka ke stažení ZDE