Svátek má Zikmund
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Jak na nelehký život neziskovek v pohraničí

V Jeseníku i okolí provozuje svou činnost nespočet sdružení, spolků, skupin, sborů, prostě neziskových organizací, které zde vyvíjejí svou bohatou zájmovou činnost. Od kulturních vystoupení, ochrany přírody, pořádání sportovních akcí až po oživování tradic i historie a dalších aktivit. Všichni se snaží dělat něco navíc, trávit svůj čas vytvářením trvalejších hodnot. Mnohdy potřebují pomoct, jindy hledají partnery, ale vždy bojují s nedostatkem financí. Hledání možností bylo hlavní myšlenkou občanského sdružení NA JEDNÉ LODI při přípravě tohoto záměru. Za svou nedlouhou činnost má toto sdružení s těmito úskalími své zkušenosti, a proto by rádo napomohlo i dalším neziskovkám v jejich činnosti, věříce, že tím posilujeme náš region. Vždyť získat finanční prostředky na zajímavé aktivity, které pomohou rozvoji jesenického regionu, či najít partnera, který bude nápomocen radou, vybavením, zkušenostmi či jiným způsobem, není jednoduché. Avšak mnohdy máme řešení na dosah ruky, jen nemáme dost informací, nebo neumíme příležitost využít. Stejné problémy prožívají i neziskovky na polské straně.

Občanské sdružení NA JEDNÉ LODI ve spolupráci s Powiatem Nysa a Unií neziskových organizací hledali možnosti jak zlepšit vzájemnou příhraniční spolupráci mezi sdruženími a kde by se daly získat finanční prostředky. Jak a odkud čerpat finanční prostředky v rámci přeshraniční spolupráce s polskými neziskovkami, kde tyto organizace napříč hranici hledat a další podnětné informace se budou moci zájemci dozvědět 10.11. v Jeseníku. Na toto setkání jsou pozvaní odborníci z širokého spektra státní správy i samosprávy, z dotační činnosti, pracovníky v cestovním ruchu, i z Úřadu práce. Všichni ochotně odpovědí na zvídavé dotazy účastníků.

 

Zájemci se mohou hlásit na e-mailové adrese Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript .

 

Za o.s. NA JEDNÉ LODI

Marcel Šos