Svátek má Vlastislav
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Olomoucký kraj představí komunitární programy Evropské unie

Zájmové sdružení právnických osob OK4EU připravuje spolu s Olomouckým krajem veletrh komunitárních programů, který se uskuteční v úterý 27. listopadu 2012.

Hlavním cílem akce je seznámit podnikatele, zástupce obcí, měst, škol, neziskových organizací s možnostmi financování projektů z prostředků komunitárních programů. Komunitární programy představují finanční nástroje Evropské komise, z nichž mohou evropské subjekty čerpat prostředky na své aktivity. Žádosti se obvykle posuzují přímo v Evropské komisi, příp. v některé z jejích výkonných agentur.

Pro projekty je třeba mít partnery z jiných členských států a každý podpořený projekt musí naplňovat znaky evropské přidané hodnoty. Během odpoledního programu budou představeny programy 7. rámcový program, Rámcový program pro konkurenceschopnost a inovace (CIP), Program PROGRESS, Program celoživotního učení, LIFE+.

„Veletrh připravujeme v tomto kalendářním roce již podruhé a tentokrát ho nezaměříme jen na vybrané cílové skupiny, ale skutečně každý, ať je to starosta obce či podnikatel, zde najde užitečné a praktické informace. Dnes je již zřejmé, že v příštím programovacím období budeme muset hledat finanční zdroje i jinde než ve strukturálních fondech. Tyto programy mohou být určitou alternativou pro subjekty z našeho regionu. Přidanou hodnotou je mezinárodní spolupráce, díky které dojde k navázání nových kontaktů a výměně zkušeností,“ dodává 1. náměstek hejtmana Michael Fischer.

Veletrh se uskuteční v Kongresovém sále Krajského úřadu Olomouckého kraje a začne ve 12:15. Akce je bezplatná, účast je třeba potvrdit Blance Poštulkové na email Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript .

V úvodu bude stručně představeno zájmové sdružení právnických osob OK4EU, které zastupuje zájmy Olomouckého kraje

Program akce naleznete ZDE.