Svátek má Stanislav
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

DOTACE NA PROJEKTY OBCÍ V CESTOVNÍM RUCHU POUZE POKUD BUDOU DOPŘEDU ZNÁMY DOBRÉ PROJEKTOVÉ ZÁMĚRY

Bezmála sto milionů korun z ROP Střední Morava mohou získat kraje, města, obce či neziskové organizace na projekty v cestovním ruchu, pokud do poloviny února letošního roku předloží Úřadu Regionální rady kvalitní projektové záměry. Rozhodl o tom Výbor Regionální rady při schvalování výzev na rok 2013.

"Předtím, než oficiálně vyhlásíme výzvu, jsme se rozhodli prověřit, jestli vůbec existuje ze strany veřejných subjektů poptávka po projektech v oblasti cestovního ruchu," upřesnil ředitel Úřadu Regionální rady Ivan Matulík. Sběr projektových záměrů se týká pouze krajů, měst, obcí a neziskových organizací z Olomouckého a Zlínského kraje. Potencionální žadatelé mají měsíc na to, aby úřadu předložili své projektové záměry v oblasti lázeňství, výstavnictví, kultury a sportu. Posledním dnem pro odevzdání projektového záměru je poledne 12. února 2013.

Veškeré informace, včetně formuláře žádosti, jsou k dispozici na webových stránkách Úřadu Regionální rady www.rr-strednimorava.cz pod odkazem ROP SM/Sběr námětů projektů v CR. Projektové záměry lze také konzultovat přímo na Úřadě Regionální rady, kontaktními pracovníky jsou Vilém Skyba, vedoucí oddělení řízení projektů v Olomouci a Jiří Pavlíček, vedoucí oddělení řízení projektů ve Zlíně.

Doposud veřejný sektor předložil Úřadu Regionální rady projekty v oblasti cestovního ruchu za přibližně 800 milionů korun, z toho jich bylo schváleno k financování z ROP Střední Morava za 320 milionů. Z největších projektů, které byly veřejným sektorem v cestovním ruchu doposud realizovány, patří například Rekonstrukce nekomerční části Zámku Nový Světlov Bojkovice pro cestovní ruch (dotace 50 mil. Kč), Expozice času ve Šternberku (dotace 36 mil. Kč) nebo loni ukončená revitalizace bývalé jezuitské koleje v Uherském Hradišti na Slovácké centrum kultury a tradic (dotace 30 mil. Kč).