Svátek má Stanislav
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Švédská školka Huddinge hledá partnera pro projekt Comenius Regio

Švédská školka a škola živého umění Huddinge by ráda navázala bilaterální partnerství za účelem spolupráce na projektu Comenius Regio. Huddinge je stotisícové město, ležící asi 15 minut jižně od Stockholmu.

Školka vyučuje mnoho cizích jazyků a ráda by rozvinula myšlenku vyučování jazyků a sociálních dovedností prostřednictvím umění, jako je hudba, výtvarné umění či tanec. Školka chce prozkoumat tuto oblast a dát dětem možnost poznat jejich kreativitu. Myslí si, že děti, které mají přístup k širokému způsobu projevu, posílí způsob komunikace a dojde k podpoře jejich sebevědomí. V rámci projektu by se setkávali učitelé a pedagogičtí pracovníci za účelem sdílení a rozvíjení dalších nápadů a přístupů.

Projekt Comenius Regio je postaven na spolupráci partnerů ze dvou evropských regionů. Na švédské straně je to školka, která působí v rámci městského odboru péče o děti a vzdělávání. Tato školka úzce spolupracuje se školou živého umění ve městě Huddinge.

Pokud máte zájem o spolupráci a o rozvíjení myšlenek a nápadů na projektovou žádost, kontaktujte:

Margaretha Lindh
Head of the School of Performing Arts
Huddinge municipality
Tel.:+46 8 535 37501
Mobil: +46 70 879 5135
E-mail: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript

Uzávěrka pro podání společné žádosti je 21. února 2013.

Více informací o programu Comenius Regio na: http://ec.europa.eu/education/lifelong-learning-programme/comenius_en.htm nebo http://ec.europa.eu/education/comenius/doc/faq094_en.pdf