Svátek má Klaudie
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Neziskové organizace Olomouckého kraje výrazně uspěly v Blokovém grantu

V rámci Programu švýcarsko-české spolupráce bylo ve 3. výzvě Blokového grantu určeného nestátním neziskovým organizacím podpořeno 20 projektů v celkové částce přesahující 36 milionů korun. Tuto podporu obdrží sociální a environmentální neziskové organizace působící v Moravskoslezském, Olomouckém a Zlínském kraji.

Díky devíti kvalitně připraveným projektům půjde příspěvek ve výši 18 milionů korun do Olomouckého kraje. Tato částka umožní neziskovým organizacím působícím v sociálním sektoru zvýšit dostupnost a zlepšit úroveň sociálních služeb v regionu a neziskovým organizacím působícím v oblasti životního prostředí přispět k jeho ochraně a informovanosti veřejnosti o environmentálních tématech.

Krajský úřad Olomouckého kraje uspořádal ke každé vyhlášené výzvě seminář pro žadatele. Zkušenost ukazuje, že je oceňují zejména regionální neziskové organizace a že semináře tak přispívají ke zvýšení úrovně projektových žádostí předkládaných subjekty z olomouckého regionu.

Pozvánka a program semináře ke stažení.