Svátek má Nataša
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Informace k Hanáckým farmářským trhům

Trhy se letos konají od 30.března do konce října na Horním náměstí (opět před podloubím radnice), stejně jako vloni první a poslední sobotu v měsíci, v ostatní týdny v pátky, a to od 8.00 do 13.00.

Partnerem HFT je i letos statutární město Olomouc.

První trh, zaměřený na Velikonoce, se koná v sobotu 30. března.

Trh se koná v trojúhelníku radnice – sloup Nejsvětější trojice (památka UNESCO) a Herkulova kašna. Vzhledem k tomu, že jsme v památkově chráněné zóně, bude to i od vás vyžadovat aktivnější přístup v tom, aby prodej probíhal co nejvíc v estetickém duchu, čili vše musí být ladně vyloženo na stánku a uloženo i kolem něj. Měl by být i váš zájem se co nejlépe odprezentovat. Pokud bude potřeba, budeme vám v tom nápomocni. Již loni jsem vnímala vstřícný přístup k zákazníkům, proto vás o to žádám i letos. Ať se olomoucké trhy opět vyznačují příznivou atmosférou.

Praktické informace:

Přípojka elektřiny – zajištěna pod podloubím radnice
Hydrant se studenou vodou – před McDonaldem
Teplá voda a WC – v budově radnice (přízemí)
Vjezd na náměstí – na trh můžete najíždět od 7.00 ulicí Pavelčákovou nebo Opletalovou; pokud byste byli zastaveni městskou policií, informujte ji, že jste účastníky trhu (povolení k vjezdu pro všechny bude k dispozici přímo na trhu)

Parkovánípři dojezdu od nás na trhu obdržíte povolení k parkování a kartu s logem HFT, které musíte mít vystavené za čelním sklem; jde o podepsané kopie, které nesmíte ztratit, více jich vystaveno nebude. Každý prodejce obě karty vrátí před odjezdem z trhu správci nebo na stánek s občerstvením. Parkovat budete při chodníku přes cestu naproti trhu. Není možné najíždět na plochu trhu jako loni, ale zboží si musíte přenést ke stánku, který vám bude přidělen. Samozřejmě vám může pomoct náš organizační tým.

Po loňské zkušenosti, kdo kartu s logem HFT opakovaně nevrátí, stejně jako povolenku k parkování (vydán jen daný počet), nebude na trh připuštěn. Prosím, abyste na toto dbali, ať se nedostáváme do nepříjemných situací!

Parkování chladících vozů – je omezeno na maximálně 5 při kraji vozovky

Dojezd a odjezd – na trh můžete najíždět od 7.00 a opustit jej musíte do 13.45

Provozní řád - bude oproti loňsku upraven po připomínkách veterinární správy; bedlivě si jej po obdržení pročtěte a závazně jej dodržujte; vyvarujeme se všichni možným nepříjemnostem a postihům; nedílnou součástí provozního řádu je veterinární desatero

Pronájem stánku – můžete si od nás pronajmout dřevěný stánek s plátěnou střechou 200 (délka) krát 80 (hloubka) cm, který vám bude postaven a bude vám vystavena smlouva o nájmu na daný trh; pokud vlastníte dřevěný stánek, je třeba se s námi dohodnout a bude vám vystavena smlouva o umožnění prodeje; smluvní částka pak bude během trhu od vás správcem nebo pověřenou osobou vybrána (obdržíte jeden výtisk originálu smlouvy a příjmový doklad); nakládání s pronajatým stánkem upravuje provozní řád

V případě, že k prodeji budete využívat odběr elektrické energie, bude vám k nájmu naúčtována základní paušální částka.

Propagace – minibord na Horním náměstí; webové stránky www.olomouckytrh.cz k tomu příslušející facebooková stránka (z oddílu aktuality na webu se dostanete na facebook HFT, kde jsou uváděny informace ke každému trhu, novinky, zajímavosti a další); termíny všech trhů jsou vyvěšeny v podloubí radnice; regionální média

Tematické trhy – termíny ještě nejsou upřesněny, budete o nich včas informováni

Kodex farmářských trhů – hlásíme se k němu (je uveden na našich webových stránkách); pokud chcete prodávat i výpěstky či produkty od svých známých, mějte u sebe dobrozdání od daného farmáře, výrobce či pěstitele, abyste splnili kodex; stánky budou jako loni označeny (buď splňujete kodex, nebo jde o produkt z regionu nebo jde o produkt z jiného regionu)

Občerstvení – součástí trhu je i občerstvení

Jakékoli další informace vám zodpovíme na trhu nebo se v případě nejasností ozvěte.

Provozní řád ještě prochází připomínkováním ze strany KVS a ČZI a bude vám ihned po schválení ze strany těchto orgánů zaslán.

V příloze máte informační přípis o organizaci trhu, termíny všech letošních trhů a orientační mapku dojezdu ve dvou částech (celková situace příjezdu a situace na náměstí); na náměstí můžete najíždět ulicí Pavelčákovou nebo Opletalovou (obé je možné)


Pro nové prodejce.

Pokud se chcete účastnit HFT poprvé, kontaktujte nás mailem, v němž uveďte, jaké zboží chcete prodávat; zda jde o vaše výrobky nebo jste výrobcem či farmářem pověření a odkud jste; zda máte vlastní stánek; uveďte také kontakt na vás včetně IČ; další podrobnosti a požadavky z naší i z vaší strany budou poté doladěny. Vyhrazujeme si právo k posouzení sortimentu tak, aby zapadal do konceptu trhu.

Upozorňujeme, že HFT podléhá přísnému režimu a na trh nebude vpuštěn žádný překupník.

Termíny HFT

Březen Duben Květen Červen
30.3. SO 6.4. SO 4.5. SO 1.6. SO
12.4. PÁ 10.5.PÁ 7.6. PÁ
19.4. PÁ 17.5. PÁ 14.6.PÁ
27.4. SO 25.5. SO 21.6 PÁ
29.6.SO
Červenec Srpen Září Říjen
6.7.SO 3.8.SO 7.9.SO 5.10.SO
12.7.PÁ 9.8.PÁ 13.9.PÁ 11.10.PÁ
19.7.PÁ 16.8.PÁ 20.9.PÁ 18.10.PÁ
24.8.PÁ 26.10.SO
31.8.SO


Těším se na spolupráci a přejme si, ať nám přeje počasí, ať trhy naplní vaše očekávání a ať jsou spokojení zákazníci.

Mgr. Markéta Záleská, organizátorka

603 553 933