Svátek má Aneta
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Výstava „Svět očima klientů sociálních služeb“

Výstava byla zahájena vernisáží dne 11. října 2010 v 18.00 hod v prostorách obchodního centra Alkron. Slavnostně ji zahájil starosta města Jeseník Mgr. Petr Procházka spolu s místostarostou města Jeseník MUDr. Jiřím Staňou. Oba zástupci města pochválili započatou práci sekce „Neziskové organizace sociálních služeb Jesenicka" při UNO OK. Vystavená díla se zástupcům města líbila a starosta města připomněl, jak složité je v dnešní době, řešit sociální problematiku s ohledem na nedostatek finančních prostředků.

Následně Mgr. Stanislav Turek za sekci „Neziskové organizace sociálních služeb Jesenicka" poděkoval zástupcům města Jeseník za záštitu a zahájení výstavy, také za pomoc ze strany města sociálním službám. Velký dík patřil také Mgr. Veronice Sokolové za práci pro sekci a UNO-OK za finanční příspěvek, bez kterého by nešla celá akce zrealizovat. Dále připomněl, že výstava bude nadále pokračovat v celém regionu a má tedy putovní charakter. Finanční výtěžek z prodeje jednotlivých děl bude použit nejen na provoz vybraných sociálních služeb, ale také z něj budou podpořeni sami klienti, kteří ve fotosoutěži se svými fotografiemi uspěli a poskytli je k uskutečnění výstavy. Po vystřelení slavnostních rychlých špuntů byla celá výstava zahájena a sami klienti (pro ně je akce především uspořádána), se chopili číší spolu s chlebíčkem a vychutnávali si pro ně slavnostní chvíle, kdy si jejich děl váží nejen občané města, ale i sami představitelé města Jeseník. Celou atmosféru dokreslovala radost účastníků a spokojenost s tím, že jejich svět si mohou prohlídnout každodenně i ostatní obyvatelé jesenického regionu. Akce se vydařila a je jednou z mnoha aktivit sekce zaměřené proti stigmatizaci klientů sociálních služeb.