Svátek má Nataša
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Výzva k vyjádření zájmu: Nespecifikované oblasti - Externí odborníci

Zadavatel:
Evropská komise, Bureau of European Policy Advisers

Postup při registraci:
Cílem této výzvy je vytvořit seznam externích expertů se zájmem spolupracovat. Žádosti by měly být podány v jednom z oficiálních jazyků EU prostřednictvím elektronického formuláře dostupného na stránce: http://ec.europa.eu/bepa/policy_advisers/index_en.htm#top (pozn.: Vzniklý seznam nevytváří žádné povinnosti ze strany zadavatele a nezakládá tedy práva pro přihlášené experty.)

Informace a potřebné dokumenty:
Zainteresované subjekty by měly poskytnout kompletní kontaktní informace a seznam specifických oblastí jejich zájmu. Informace by měly být podpořeny materiály k evaluaci výběrových kritérií. Podpůrné dokumenty, jako je životopis a další, nelze odeslat prostřednictvím online formuláře, ale mají být odděleně poslány emailem na adresu: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript .

Obecný popis procedury:
Fyzické osoby jsou vyzvány, aby předložily vyjádření zájmu v souladu s pravidly stanovenými v tomto oznámení. Výběrová komise se bude scházet zpravidla dvakrát ročně k posouzení obdržených žádostí. Zadavatel vypracuje seznam odborníků, kteří splňují níže uvedená kritéria. Tento seznam bude zahrnovat pod-seznamy odpovídající každé oblastí popsané v části Oblasti specializace. V případě, že bude ke zpracování úkol vztahující se k oblasti popsané níže, BEPA se obrátí na externího odborníka na základě znalostí konkrétní oblasti, zkušenosti a odbornosti, v souladu se zásadami rovného zacházení a neexistence střetu zájmů.

Ochrana osobních údajů:
Pokud zpracování Vašich žádostí zahrnuje záznam a zpracování osobních údajů, tyto data budou zpracovány v souladu s nařízením ES č. 45/2001, o ochraně fyzických osob, v souvislosti se zpracováním osobních údajů orgány a institucemi EU.

Využití seznamu expertů:
Seznam bude použit výhradně pro úkoly prováděné v oblastech uvedených v následujícím bodě, s maximální hranicí 130 000 EUR z celkových plateb (včetně odměn a náhrad) a hranicí 60 pracovních dnů na odborníka.

Oblasti specializace:
BEPA hledá přední odborníky v následujících prioritních oblastech:
a) Strategie Evropa 2020 pro inteligentní, udržitelný a inkluzivní růst;
b) strategická prozíravost (společnost, ekonomika, vláda);
c) strategické partnerství a vnější vztahy Evropské unie;
d) věda, technologie a inovace;
e) fiskální, hospodářská a měnová unie;
f) institucionální otázky, demokracie a legitimita;
g) kultura a kreativita.

Povaha úkolů:
Odborníci jsou pozváni na krátkodobou návštěvu v kancelářích BEPA, obvykle po dobu 1 týdne (5 pracovních dní), s možností prodloužení pobytu až do 3 měsíců (60 pracovních dnů). Úkolem bude prezentovat a diskutovat dosavadní výzkumnou práci v souvislosti s oblastmi uvedenými v předchozím bodě.
Cílem programu je zvýšit celkovou kvalitu práce Evropské komise, a to zejména v BEPA, zvýšit know-how, výzkumné kapacity, zkvalitnit sítě externích odborných konzultací. Tento systém poskytne členům a útvarům Komise lepší přístup k probíhající výzkumné práci a spolupráci s předními odborníky v konkrétních oblastech. Během pobytu se od návštěvníků očekává, že doloží zprávy o své práci. Mohou být navíc požádáni, aby svůj výzkum předložili na
semináři, příp. aby vypracovali dokument pro externí zveřejnění či komunikovali se zaměstnanci
Komise.

Kritéria výběru:
Odborníci jsou vybíráni na základě těchto kritérií:
i) odborná znalost;
ii) odborná praxe ve zvoleném oboru;
iii) publikační činnost.

Podklady:
i) podrobný životopis;
ii) seznam publikací vztahujících se k dané oblasti.
Podmínky honoráře pro odborníky
Odborníci jsou odměněni částkou v rozmezí 300 EUR - 900 EUR/den práce. Cestovné a diety
budou propláceny za podmínek stanovených ve smlouvě.

Další informace:
http://ted.europa.eu/udl?uri=TED:NOTICE:112551-2013:TEXT:EN:HTML&src=0&tabId=0