Svátek má Státní svátek
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

V Šumperku tancem pomohli dětem

tanecV pátek 17. května se konala v Domě kultury v Šumperku sympatická společenská akce, do které se zapojily taneční a pohybové kluby ze Šumperska, aby předvedly své umění.

Výtěžek ze vstupného, které činilo sto korun na osobu, organizátoři předali vítězi výtvarné soutěže, která se konala mezi dětským domovy v Olomouckém kraji.
Děti měly za úkol nakreslit krásu tance. Do soutěže se zapojily čtyři dětské domovy a pětičlenná porota vybrala nejlepší práci, kterou zaslal Dětský domov Prostějov.
Organizátoři celé akce, Klub sportovního tance NEXT Šumperk, který se sám představil svými choreografiemi a vystoupením, pozval Folí de la Fúl l, mažoretky SANY, Tornádo Šumperk Angel´s Tribe, Základní uměleckou škola Šumperk, kteří se představili v rámci dvou tanečních bloků.

Mimořádně pestrá nabídka účinkujících, kdy každý z vystupujících kroužků měl zájem předvést co nejlepší taneční číslo, bylo zajímavou podívanou pro diváky.
Taneční večer, který byl koncipován ve formě plesu, završilo vystoupení dvou tanečních párů ve finálovém souboji společenských tanců.
Své síly poměřil profesionální taneční pár ve standardních tancích Jaroslav a Dagmar Ceklovi a Mistři České republiky pro rok 2013 v latinskoamerických tancích, Filip Karásek se Sabina Pišková.

Krásné počasí, které spíše lákalo k venkovnímu posezení, také ovlivnilo počet diváků. Necelé dvě stovky přihlížejících vytvořily po celou dobu večera mimořádně srdečnou atmosféru.
„Děkujeme všem podporovatelům a jsme rádi, že se nám společně podařilo založit tradici projektu, který dosud neměl v Šumperku a okolí obdoby,“ řekl v průběhu večera vedoucí Klubu sportovního tance NEXT Šumperk Michal Vavřina.