Svátek má Blahoslav
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Pozvánka na workshop PUBLIC RELATIONS V NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍCH. NADSTANDARD NEBO NUTNOST?

Datum:    Úterý 25. 6. 2013 (9 – 13 h)
Místo:      Oblastní unie neslyšících Olomouc, Jungmannova 25, Olomouc
Lektorka: Monika Mackovíková

Co to vlastně PR je a proč je nutné dělat PR kvalitně a profesionálně i v neziskových organizacích? Jak systematicky a koncepčně budovat dobré jméno organizace? Jak začít? Čemu věnovat pozornost a jakých chyb se vyvarovat?

Obsahem workshopu bude uvedení do problematiky PR a vztahu PR k marketingu. Účastníci se seznámí s tvorbou marketingové a PR strategie a plánu, dále s jednotlivými oblastmi interního i externího PR. V dalších částech bude věnován prostor Media Relations a také  způsobům komunikace prostřednictvím online médií. Odpovíme si na otázky, jak mají vypadat kvalitní webové stránky a jak efektivně komunikovat prostřednictvím sociálních sítí. Zaměříme se také na plánování, realizaci a vyhodnocení speciálních eventů. Na  jednotlivých případech si ukážeme dobré a špatné příklady z praxe.

Workshop je prakticky orientovaný a účastníci budou mj. pracovat individuálně i ve skupinách na jednotlivých úkolech a projektech z oblasti PR a marketingu pro konkrétní organizace.

Workshop je určen pro pracovníky neziskových organizací a projektů a dále pro všechny, kteří se chtějí orientovat v oblasti Public Relations a kteří mají zájem
o to, aby „jejich“ organizace byla pozitivně vnímána veřejností.

V případě zájmu prosím o zaslání závazné přihlášky, ve které uveďte své jméno, pracovní pozici a neziskovou organizaci, kterou zastupujete na adresu Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript do 19. 6. 2013. Kapacita je omezena a rozhoduje pořadí doručení přihlášek. Workshop je  zdarma.  Během workshopu bude zajištěno občerstvení.

Organizátor si vyhrazuje právo na zrušení workshopu v případě malého počtu přihlášených osob. O zrušení workshopu budou přihlášení informováni nejpozději tři dny před konáním akce.  

Tento workshop se koná v rámci projektu Sblíženi politikou - výchova k aktivnímu občanství a lokální demokracii CZ.1.07/3.1.00/37.0272. www.sblizenipolitikou.cz, www.smarv.cz.

---------------------------------------------
Lektorka Monika Mackovíková má dlouholeté zkušenosti s prací v oblasti PR a marketingu. Těmto oblastem se věnuje od roku 1998, kdy nejdříve pracovala v marketingu IT společnosti, následně se věnovala PR a marketingu v neziskovém sektoru a politice (o.s., o.p.s., politické strany, projekty ESF). Od roku 2009 se věnuje PR a všem jeho oblastem na soukromé vysoké škole, nyní tamtéž působí na pozici PR manažerky.